-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ilinojus prisijungė prie JAV valstijų, legalizavusių rekreacinę marihuaną

Ilinojus trečiadienį prisijungė prie JAV valstijų, legalizavusių rekreacinę marihuaną, o valstijos gubernatorius panaikino tūkstančius nuosprendžių, susijusių su nedidelio kiekio marihuanos turėjimu. Naujasis įstatymas leis 21 metų ir vyresniems gyventojams legaliai įsigyti marihuanos, o tūkstančių asmenų baudžiamieji įrašai bus panaikinti visoje valstijoje.
Marichuana
Marihuana / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.
Temos: 2 Marihuana Ilinojus

„Atkuriame daugelio dešimčių tūkstančių Ilinojaus gyventojų teises. Įvedame anksčiau nesaugios ir nelegalios rinką reguliavimą ir įnešame saugos. Kuriame naują pramonę, kurios esmė yra teisingumas“, – pranešime teigė Ilinojaus gubernatorius J.B.Pritzkeris.

Antradienio vakarą gubernatorius dovanojo bausmes 11 017 asmenims, nutiestiems dėl nedidelio kiekio kanapių turėjimo. Iš viso planuojama atšaukti daugiau nei 700 tūkst. tokių bausmių.

Gubernatoriaus pareiškime pažymima, kad 25 proc. pagal naująjį įstatymą surinktų pajamų bus panaudoti padėti „bendruomenėms, kurias labiausiai paveikė“ ankstesnės griežtos priemonės, susijusios su marihuana.

„Šiandien žengėme dar vieną žingsnį teisingumo link, toliau tęsdami žlugusią kovą su narkotikų vartojimu ir neproporcingu šios kovos poveikiu įvairių rasių bendruomenėms“, – pažymėjo Kuko apygardos valstijos prokurorė Kim Foxx (Kim Foks).

Ilinojaus 21 metų ir vyresniems gyventojams dabar bus leidžiama legaliai turėti 30 gramų kanapių, 5 gramus kanapių koncentrato arba 500 miligramų THC – pagrindinės veikliosios kanapių sudedamosios dalies.

Nerezidentams bus leidžiama turėti 15 gramų kanapių.

Naujuoju įstatymu taip pat bus sukurta licencijuota auginimo ir platinimo sistema.

Ilinojus tapo vienuoliktąja valstija, legalizavusia rekreacinę marihuaną. Trisdešimt keturiose valstijose ir Vašingtone leidžiama medicininė marihuana.

Visgi JAV Kovos su narkotikais administracija marihuaną vis dar laiko pavojinga medžiaga, kaip ir LSD ar heroiną.

Nepaisant to, rugpjūtį paskelbtas Federalinių ligų kontrolės centrų tyrimas parodė, kad valstijose, kuriose legalizuota rekreacinė marihuaną, mirštamumas nuo opioidų perdozavimo sumažėjo bent 20 procentų.

Taip pat įrodyta, kad marihuanos legalizavimas pagerina valstijos ekonominę veiklą sukuriant darbo vietų ir pritraukiant naujų pajamų iš mokesčių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius