TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti

Indija: Kama Sutros šalyje bučiniai liejasi už namų durų

Indija yra Kama Sutros, senovę menančio vadovo apie seksą, tėvynė. Tačiau daugelį metų Indijoje poros savo meilę išreiškia paslapčia. Tiesa, pastebima, kad vis daugėja porų, besibučiuojančių viešumoje, skelbia „New York Times“.
Indija
Indija / AFP/Scanpix nuotr.

Epinė poema „Mahabharata“ buvo parašyta jau prieš 3000 metų. Manoma, kad tai pirmoji rašytinė istorija apie bučiavimosi meną. Tačiau antropologiniai tyrimai rodo, kad paskutinį šimtmetį Indijoje ir kitose Azijos visuomenėse bučiavimasis buvo vertinamas kaip netinkamas reiškinys. Taip teigia Havajų universiteto psichologijos profesorė Elaine Hatfield. 

Delio universiteto sociologijos profesorė teigia, kad Indijos visuomenė keičiasi. „Iki šiol bučiavimas buvo Vakarų kultūros dalis, indai viešai nesibučiavo. Tačiau tai pasikeitė“, – teigė profesorė. 

Prieš šešerius metus aktorius Richardas Gere'as sukėlė nacionalinį skandalą, kuomet AIDS skirto renginio metu pabučiavo Bolivudo aktorę Shilpą Shetty.

Dauguma santuokų Indijoje vis dar registruojamos iš anksto susitarus poros tėvams, seksualiniai santykiai iki vedybų yra retas reiškinys, tad ir aistringi bučiniai viešumoje ilgą laiką nebuvo matomi. Daugelis žmonių nebuvo linkę demonstruoti savo jausmų gatvėje. Tačiau naujausi tyrimai, kuriuos atliko Indijos sociologai ir psichologai, rodo, kad viešai bučiuojamasi daug dažniau. 

Indai dažnai ne tik fiziškai, bet ir verbaliai savo meilę išreiškia gana tyliai, ne tik savo antrajai pusei, bet ir savo atžaloms. Indijos psichiatrijos draugijos prezidentas Abrahamas Kallivayalilas neslepia, kad savo žmonai nesako, jog ją myli. „Mano tėvas per 88-erius metus nepasakė, kad mane myli. Mes to tiesiog nedarome“, – sakė prezidentas. 

George'o Masono universiteto Virdžinijoje atstovai atliko tyrimą, kuriam vadovavo James Witte‘as. Daugiau nei pusė visų apklaustų savanorių respondentų neslėpė, kad per pastarąją savaitę bučiavosi kelis kartus. Daugelis apklaustųjų buvo gerai išsilavinę, jaunesnio amžiaus, kilę iš miestų. 

Iš 112 respondentų ketvirtadalis teigė, kad bučiavosi aistringai ir keletą kartų per dieną, tačiau paklausti, ar bučiavosi, apsikabino ar meilikavo viešumoje, 41 proc. atsakė, kad „vargu ar kada nors tai darė“.

Net ir Indijos kine bučiavimosi scenos buvo uždraustos iki 1990 metų. 

Psichologai pastebi, kad šiuolaikinės indės iš vyrų pageidauja kur kas daugiau, nei norėjo jų mamos. Majamio universiteto evoliucinės psichologijos profesoriaus asistentė Debra Lieberman teigė, kad bučiavimosi populiarumas atspindi ir didėjančią moterų galią renkantis sutuoktinį. „Moterys dabar gali pasirinkti savo mylimąjį be šeimos įsikišimo“, – pastebėjo D.Lieberman. 

Įkvepia Holivudo filmai

Medicinos koledžo Mumbajuje seksualinės medicinos katedros įkūrėjas Prakashas Kothari teigia, kad jo pacientės šiandien daug įnoringesnės, nei buvo anksčiau. 

„Daugelį metų Indijos vyrams seksualiniai santykiai buvo tarsi migdomųjų piliulė ir tik nedaugelis skirdavo laiko glamonėms. Dabar daugelis moterų reikalauja to, ko jos nori“, – sakė P.Kothari. 

Žurnalistas Aseemas Chhabra teigia, kad vieša meilės išraiška Indijoje vis dar retas reiškinys. „Tikrai nėra taip, kad vaikščiodamas Delyje ar Mumbajuje galėtum pamatyti gatvėje besibučiuojančius žmones. Tai vis dar gana didelis tabu“, – sakė jis. Anot jo, 20-ečiai žiūri daugiau Holivudo filmų, tad jų karta keičiasi, meilės istorijos juos įkvepia. Tai pripažino ir 22-ejų Rajatas ir Neha. Pora dažnai susitinka ir neslepia esantys įsimylėję. Tiesa, savo pavardžių jie nepasakė, nes yra iš skirtingų Indijos kastų ir baiminasi, kad tėvai jų santykiams nepritartų. Apie savo santykius jie ketina pranešti kitais metais, o kol kas tai jiems bučiuotis netrukdo. 

Prieš šešerius metus aktorius Richardas Gere'as sukėlė nacionalinį skandalą, kuomet AIDS skirto renginio metu pabučiavo Bolivudo aktorę Shilpą Shetty. R.Gere‘as greit išskrido iš Indijos ir nepaisė jokių prieš jį nukreiptų teisinių skundų. Sh.Shetty sulaukė kritikos, kad nesugebėjo atsispirti Holivudo aktoriui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Testas apie vėjo elektrines: ką žinote apie elektros gamybą iš vėjo?
Reklama
Dantų atkūrimas per parą – implantacijos laimėjimas, leidžiantis akimirksniu susigrąžinti šypseną
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Užsisakykite 15min naujienlaiškius