Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indija pasipiktinusi Mahatmos Gandhi „biseksualumą“ atskleidžiančia biografine knyga

Indija gali priimti įstatymą, numatantį laisvės atėmimo bausmę Mahatmos Gandhi atminimą niekinantiems asmenims, tuo tarpu atskirų valstijų vyriausybės siekia uždrausi biografinę knygą, kurioje neva teigiama, kad „Tautos tėvas“ buvo biseksualus.
M.Gandhi
Mahatma Gandhi / „Scanpix“ nuotr.

Indijos įstatymų leidėjai įsitikinę, kad legendinio šalies nepriklausomybės lyderio M.Gandhi reputaciją suteršė naujai pasirodžiusi biografinė knyga, kurioje užsimenama apie galimus jo homoseksualius santykius su vienu vokiečių kultūristu.

„Mahatmą Gandhi garbina milijonai žmonių ne tik Indijoje, bet ir visame pasaulyje. Mes negalime leisti, kad kas nors susidarytų nepalankią nuomonę apie istorines asmenybes ir jas žemintų. Kitaip istorija mums neatleis“, – sakė teisės ministras M.Veerappa Moily interviu laikraščiui „Indian Express“.

Todėl ruošiama 1971 metų Indijos nacionalinės pagarbos akto pataisa turėtų užtikrinti pagarbą M.Ganhi atminimui ir prilyginti ją pareigai gerbti nacionalinę vėliavą ar konstituciją. Bet kokie šios istorinės asmenybės įžeidinėjimai būtų baudžiami laisvės atėmimu.

Tuo tarpu Pulitzerio premijos laureato Josepho Lelyveldo išleistoje naujoje biografijoje „Didi siela. Mahatama Gandhi ir jo kova kartu su Indija“ (Great Soul: Mahatma Gandhi and His Struggle with India) aprašomas Indijos didvyrio susirašinėjimas su žydų kilmės vokiečių kultūristu Hermannu Kallenbachu 1908 metais.

Jungtinių Valstijų ir Didžiosios Britanijos laikraščių apžvalgininkai cituoja laišką, kuriame M.Gandhi rašo H.Kallenbachui tokius žodžius: „kaip pilnai tu užvaldei mano kūną“ ir tai pateikia kaip jo biseksualumo įrodymą.

Iš biografijos matyti, kad M.Ganhi buvo „seksualinis keistuolis“, rašo Andrew Robertsas straipsnyje „Wall Street Journal“.

Tuo tarpu pats J Lelyveldas neigia savo knygoje tvirtinantis, kad M.Ganhi buvo biseksualus.

Indijos vakarinės Gudžarato valstijos, kurioje gimė M.Gandhi, valdžia trečiadienį uždraudė pardavinėti ir platinti šią biografiją.

Maharaštros valstija taip pat ėmėsi veiksmų knygai uždrausti, pranešė vietos spauda.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius