-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje dvi šeimos nepasidalina naujagimio berniuko

Indijos Radžastano provincijos gimdymo namuose prieš savaitę sūnaus ir dukters susilaukusios dvi šeimos dabar negali pasidalinti berniuko ir atsisako mergaitės, tvirtindami, kad jų mažyliai buvo supainioti, rašo laikraštis „The Indian Express“.
Kūdikis
Kūdikis / 123RF nuotr.

Mažylių tėvai nesutinka su kraujo grupės nustatymo tyrimais ir reikalauja kūdikiams atlikti DNR testus, kurių rezultatų reikės laukti dar penkias savaites.

Abu kovo 25 dieną gimdymo namuose gimę mažyliai Umedo ligoninės kūdikių skyriuje pasiliks tol, kol nebus galutinai išaiškinti jų tėvai.

Kaip praneša BBC svetainė, kol negauti tyrimo atsakymai, ligoninės administracija neleidžia motinoms maitinti naujagimių savo pienu.

Indijos spauda šias tarp mažylių tėvų vykstančias kovas pateikia kaip „kartų įrodymą“ mergaičių socialinio statuso šioje valstybėje.

„Į Delį išsiuntėme DNR mėginius, pagal kuriuos bus nustatyti biologiniai mergaitės tėvai. Gavus atsakymą bus aišku, kieno yra ta mergaitė“, – pirmadienį sakė ligoninės dakataras Narendra Changani, kurį cituoja BBC.

Ligoninės personalas berniuką atidavė vienai gimdyvių, Poonam Kanwar, tačiau po poros valandų darbuotojai pripažino, kad mažylis buvo jai atiduotas per klaidą ir jį atsiėmė.  Tada moteriai buvo paduota mergaitė ir pasakyta, kad ji susilaukė dukters.

Berniukas buvo perduotas kitai panašiu metu pagimdžiusiai moteriai Reshmi Devi. Tačiau P.Kanwar vyras Chainas Singhas pakėlė triukšmą  – pareiškė, kad berniukas yra jo ir atsisakė priimti mergaitę.

Netrukus po šio skandalo sudaryta komisija „prima facie“ nustatė, kad berniukas priklauso R.Devi, o mergaitė yra P.Kanwar duktė.

P.Kawar vyras Chainas Singhas dirba mokytoju privačioje mokykloje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius