Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijoje ieškoma 50 mlrd. dolerių vertės lobio pagal vieno asketo patirtą regėjimą

Šiaurės Indijoje archeologai penktadienį pradėjo ieškoti lobio po vienu XIX amžiaus fortu, kai vienas populiarus hinduistų asketas pareiškė sapne matęs buvusį karalių ir gavęs iš jo informaciją, kad ten paslėptos brangenybės.
Archeologija
Archeologija / Šarūno Mažeikos/BFL nuotr.
Temos: 2 Archeologija Indija

Lobio medžioklė prasidėjo svamiui Shobhanui Sarkarui papasakojus apie savo sapną vienam Indijos vyriausybės ministrui, kuris praėjusį mėnesį lankėsi jo ašrame (dvasinėje mokykloje).

Svamis papasakojo, jog karaliaus Rao Ramo Baksho Singho, kurį 1958 metais pakorė britų kolonijinės pajėgos, dvasia pasakė jam pasirūpinti tuo 1 000 tonų sveriančiu lobiu, kuris esąs vertas beveik 50 mlrd. dolerių ir kuris neva paslėptas po velionio karaliaus tvirtove šiaurinėje Utar Pradešo valstijoje.

Indijos geologijos ir archeologijos pareigūnai sekmadienį apžiūrėjo tą vietą ir rado įrodymų apie kažkokio sunkaus metalo buvimą maždaug 20 metrų gylyje po žeme, sakė apygardos magistrato teisėjas Vijay Karanas Anandas. Patikrinti, koks tai metalas, įmanoma tik kasinėjant.

Indijos archeologijos tarnyba pranešė, kad pradės kasti po šventykla senosios tvirtovės griuvėsiuose.

Pretenzijas į lobį, kurį, kaip manoma, sudaro auksas, sidabras ir brangakmeniai, jau pareiškė daugybė suinteresuotųjų.

Pretenzijas į lobį, kurį, kaip manoma, sudaro auksas, sidabras ir brangakmeniai, jau pareiškė daugybė suinteresuotųjų.

Vienas karaliaus palikuonių, Navchandi Veeras Pratapas Singhas, sakė, kad jeigu ten iš tikrųjų bus rasta aukso, šeima turėtų gauti savo dalį.

Teises į lobį taip pat pareiškė Utar Pradešo valstijos valdžia ir vietos administracija.

„Rastas lobis turėtų būti panaudotas valstijos plėtrai“, – sakė valstijos parlamento narys Kuldeepas Sengeris. Utar Pradešas, kuriame gyvena 200 mln. žmonių, yra viena skurdžiausių ir mažiausiai išvystytų Indijos valstijų.

Skurdaus Daundija Kheros kaimo, kuriame nėra elektros, gyventojai sakė iš senolių pasakojimų seniai žinantys apie tą lobį.

„Visi kaime tai žino“, – sakė 60 metų Vidyawati Sharma, kuri tas istorijas išgirdo iš savo šešuro.

Vietos gyventojai toje Unavo rajono vietovėje, esančioje 80 km į pietvakarius nuo valstijos sostinės Laknau, yra radę sidabrinių ir auksinių monetų, sakė minėto svamio mokinys Om Ji. „Niekas nežinojo, kur tiksliai“ tas lobis yra, kol velionis karalius neaplankė svamio jo sapne, sakė jis.

Valdžia įrengė barikadas nuo tūkstančių žmonių, kurie jau suplūdo į tą kaimą vildamiesi išvysti lobį arba galbūt netgi parsivežti bent mažą jo dalelę namo. Žmonės meldėsi šventykloje forto griuvėsiuose.

Vietos gyventojai taip pat viliasi, kad svamio Sarkaro vizija virs tikrove, nes jis „šiame rajone yra gerbiamas kaip dievas, nes daug padarė šiai vietai“, sakė mokytoja Chandrika Rani.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius