Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indijos chirurgai mergaitei ruošiasi pašalinti septynis papildomus rankų ir kojų pirštus

Indijos pietvakariniame Bangalūro mieste vienos privačios klinikos chirurgai ruošiasi pašalinti net septynis papildomus pirštus vienai 13-metei.
Indijos ligoninėje
Indijos ligoninėje / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pirštai Indija

Varalakshmi V. gimė turėdama ant abiejų rankų po šešis pirštus, tuo tarpu jos kairė pėda – septynpirštė, o dešinė – aštuonpirštė.

„Daili ir kukli mergaitė iš neturtingos šeimos mokosi vidurinės mokyklos devintoje klasėje ir yra nusipelniusi tikėtis geresnės ateities. Nepaisant šių problemų, jos rašysena kaligrafiška“, – mergaitės mokytojas Rajendra Kumaras sakė televizijai NDTV.

Varalakshmi auga šeimoje be tėvo, kuri negali sumokėti 60–70 tūkst. rupijų (3,5–4 tūkst. litų) už operaciją. Tačiau mergaitės pastangų sujaudintas mokytojas rado gydytojų, kurie sutiko šią procedūrą atlikti nemokamai.

„Operacija unikali, nes bus atliekama paauglei, nors papildomi pirštai paprastai šalinami naujagimiams“, – klinikos „MS Ramaiah“ chirurgas ortopedas Sundreshas B. sakė žurnalistams.

„Dar viena neįprasta detalė – jos apsigimimo išskirtinumas. Polidaktilija pasitaiko neretai, tačiau dažniausiai padaugėja kraštinių pirštų, o visais kitais atžvilgiais delnai ir pėdos atrodo įprastai. Varalakshmi neturi didžiųjų pirštų, todėl operuoti gali būti sudėtinga, o mergaitei nebus lengva įprasti“, – aiškino gydytojas.

Varalakshmi sakė žurnalistams nerimaujanti dėl skausmingos ir sunkios reabilitacijos, kuri truks tris mėnesius, tačiau nekantriai laukia susitikimo su gydytojais.

„Noriu, kad tai įvyktų kuo greičiau. Man nepakenčiamai skauda vaikštant, o jokie batai netinka. Kai tik viskas baigsis, galėsiu gyventi normaliai, vaikščioti ir bėgioti kaip mano mokyklos draugai, kurie labai džiaugiasi, kad galėsiu žaisti su jais kaip lygi“, – pasakojo ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius