Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Indo meilė smėliui ir skulptūroms

Prisiminus vaikystėje ant jūros ar ežero kranto statytas smėlio pilis daugelį apima nostalgija. Ne vienas yra mėginęs nulipdyti įmantrų bokštą, iškasti gilų vandens griovį, kad apsaugotų rūmus nuo bangų mūšos. Lietuvoje tai tėra žaidimas. O, pavyzdžiui, indas smėlio skulptorius Sudarsanas Pattnaikas tokiu užsiėmimu pelnė pripažinimą visame pasaulyje.
Indo iš smėlio nulipdytas Kalėdų Senelis.
Indo iš smėlio nulipdytas Kalėdų Senelis / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Smėlis Meilė

Iš tiesų S.Pattnaikas vaikystėje buvo visiškas skurdžius. Neturėdamas ką veikti, berniukas eidavo į vietos paplūdimį ir statydavo smėlio pilis. Orisos valstijoje, Indijoje, gyvendamas S.Pattnaikas nė negalėjo įsivaizduoti, kad toks hobis pavers jį turtingu ir žinomu žmogumi.

Pirmąsias savo skulptūras indas lipdė prie Bengalų įlankos įsikūrusio miesto Puri paplūdimyje. Jis portalui Telegraph.co.uk pasakojo, jog žmonės net susiburdavo aplink, kad pažiūrėtų, kaip berniukas kuria savo meną. Padrąsintas praeivių dėmesio S.Pattnaikas ėmė lankytis paplūdimyje kasdien – po tris valandas iš ryto ir vakare. Kai patobulėjo, jis sulaukė ir žiniasklaidos dėmesio, buvo apdovanotas įvairiuose smėlio skulptūrų festivaliuose visame pasaulyje.

Dabar daugiausia savo darbų smėlio menininkas skiria aktualioms temoms, tokioms kaip klimato pokyčiai ir taika pasaulyje. Jo darbų fotogaleriją galite rasti čia.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius