Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Internetiniai sukčiai nusitaikė į socialinio tinklo „Twitter“ vartotojus

Visame pasaulyje sparčiai populiarėjantys socialiniai tinklai vis dažniau atsiduria internetinių sukčių akiratyje. Įžūlių apgavysčių neišvengė ir socialinio tinklo „Twitter“ vartotojai, teigiama išplatintame pranešime spaudai.
Svetainė „Twitter“
Svetainė „Twitter“

Susivilioję galimybe atnaujinti tam tikras programas, pavyzdžiui, „Flash Player“, jie kartu parsisiunčia netikras antivirusines programas, kurios išvilioja ne tik vartotojų slaptažodžius, bet ir pinigus.

„Socialinis tinklas „Twitter“ yra dar pakankamai naujas, tačiau internetiniai sukčiai jau sugebėjo pakenkti daugybei šio tinklo vartotojų. Masindami nuorodomis su viliojančiais raktažodžiais ir neva naudingomis programomis, jie apgauna nepatyrusius ar neatidžius šio tinklo narius. Norime paskatinti visus vartotojus atidžiau vertinti siūlomus atnaujinimus, apdairiai elgtis siunčiantis programas ar įvedant duomenis“, – teigė Jolanta Leškytė, ESET saugumo sprendimams šalyje atstovaujančios bendrovės „NOD Baltic“ pardavimo vadovė.

Pasak jos, vartotojai turėtų ypač vengti nuorodų su raktiniais žodžiais „Twitterbest.mp“ ar „Zasaden.mp“, kurios nukreipia į klastingus tinklalapius, siūlančius parsisiųsti ne tik programų atnaujinimą, bet ir netikrų antivirusinių programų, pavyzdžiui, „Fast Anti-Virus 2009”.

Labiausia šiuo metu „Twitter“ vartotojus kamuoja „Phishing“ (angl. terminas „phishing“ nuo žodžio „fishing“ – žvejyba) tipo virusų atakos. Internetiniai sukčiai vilioja vartotojus intriguojamomis nuorodomis į svetaines ir jose prašo lankytojų įvesti asmens duomenis ir slaptažodžius. Tokio tipo virusų atakos padeda sukčiams masiškai įsilaužti į vartotojų profilius, išvilioti banko sąskaitų duomenis ir pasisavinanti pinigus.

Vartotojai turėtų ypač vengti nuorodų su raktiniais žodžiais „Twitterbest.mp“ ar „Zasaden.mp“.

„Netikros antivirusinės programos ar apgaulingos nuorodos kenksmingos ir dėl to, kad sumažina darbo produktyvumą. Neretai lankytojui paspaudus kenkėjišką nuorodą, interneto naršyklė atveria daug svetainių langų, kurie neduoda jokios naudos, tačiau sulėtina kompiuterio darbą. Visiems vartotojams siūlome dažniau atlikti išsamų kompiuterio skanavimą. Tokiu būdu galėsite išvengti virusų antpuolių ir jų keliamų pavojų“, – teigė Juraj Malcho, ESET virusų laboratorijos vadovas.

„Twitter“ vartotojų prašoma imtis papildomų atsargumo priemonių. Pavyzdžiui, prieš spaudžiant siūlomas nuorodas ar įvedant savo duomenis, patariama patikrinti informaciją apie siūlomas aplankyti svetaines. Ypač atsargiai siūloma vertinti trumpus adresus turinčias nuorodas. Didelė tikimybė, kad jos gali nukreipti į kenksmingas svetaines.

Pastebėjus ar įtariant, kad internetiniai sukčiai jau galėjo pasisavinti jūsų duomenis, siūloma nedelsiant pakeisti slaptažodį ne tik „Twitter“ svetainėje, bet ir visose kitose, kur tik jis buvo naudojamas. Taip pat derėtų perspėti draugus apie kenksmingas žinutes, kurios gali būti siunčiamos vartotojo vardu. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius