Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Irakui – pamokos apie interneto naudą

Tokių interneto projektų, kaip „Google“, „YouTube“ ir „Twitter“, atstovai siunčiami į Iraką, kur aiškina vietos verslininkams ir liaudžiai apie interneto svarbą ir naudą.
Po teroro akto Irake
Po teroro akto Irake / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Internetas Irakas

Interneto projektų įkūrėjus ir vienus iš vadovų į karo nualintą šalį siunčia JAV vyriausybė. Naujųjų technologijų mohikanai šioje šalyje, kurioje dar tik pradedamas įvesti internetas, tikisi įkvėpti verslininkus aktyviau žengti į virtualią erdvę.

Populiarios tarnybos „WordPress“, skirtos tinklaraščių rašymui, vienas kūrėjų Raananas Bar-Cohenas po vizito Irake teigė buvęs nustebintas, kad šioje šalyje saugumo situacija smarkiai pagerėjo. Anot jo, irakiečius šiuo metu labiau jaudina nedarbas. „Manau, atsiradus interneto prieigai ir infrastruktūrai, poreikis automatiškai ims augti“, – sakė jis.

Tačiau projekto kritikai teigia, kad interneto skatinimas šioje šalyje šiuo metu nėra pati geriausia idėja – anot jų, pirmiausia derėtų pasirūpinti vandentiekio sistemų diegimu ir tobulinimu, bei elektros tinklų plėtra, energetikos stabilumo užtikrinimu. Irake interneto prieigą turi vos 5 proc. gyventojų, o jo greitis primena 1980-uosius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius