Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš Sidnėjaus restorano pašalinti moters burnos formos pisuarai

Vienas naujas prabangus Sidnėjaus restoranas trečiadienį paskelbė, kad pašalins du moters burnos formos pisuarus, ir atsiprašė už bet kokį įžeidimą, kurį jie galėjo sukelti.
Meike van Schijndel kurti pisuarai Vokietijoje
Meike van Schijndel kurti pisuarai Vokietijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūziškas „Ananas Bar and Brasserie“ paskelbė, kad pisuarai, atrodantys kaip pravira burna su ryškiai raudonai dažytomis lūpomis, yra „dažnai naudojamas Europos dizaino pavyzdys, (sukurtas) olandų menininkės Meike van Schijndel“.

„Nuoširdžiai atsiprašome, jei jie ką nors įžeidė. Šiandien jie šalinami“, – sakoma atstovės pareiškime.

Minimas stilingas restoranas buvo atidarytas vos prieš tris savaites. Laikraščio „The Sydney Morning Herald“ maisto kritikas tuos pisuarus pavadino „nelabai stebinančiu dalyku čia, „Ananas“, ir tik prisidedančiais prie specifinės pareiškimų ir tikslų kolizijos“.

Tačiau feministė, buvusi patarėja politikos klausimais ir rašytoja Anne Summers sako, kad toks dizainas yra įžeidžiamas.

„Mizoginija yra labai paplitusi, ir tai – tiesiog mizoginijos pavyzdys, – sakė ji. – Ši koncepcija gana sunki ir konfrontuojama. Jie kviečia vyrus įdėti savo organus į šias burnas kaip į pisuarus“.

Australijoje šiuo metu vyksta įnirtingi politiniai debatai dėl seksizmo, kuriuos įžiebė premjerė Julia Gillard, pirmoji šalies lyderė moteris, apkaltinusi opozicijos lyderį Tony Abbottą mizoginija.

J.Gillard, kuri yra netekėjusi, antradienį sakė, kad ją asmeniškai įžeidė daugelis metams bėgant pareikštų T.Abbotto pastabų, pradedant raginimu jai ištekėti ir baigiant jos nušvilpimu parlamente.

„Jeigu jis nori žinoti, kaip šiuolaikinėje Australijoje atrodo mizoginija, jam nereikia pasiūlymo Atstovų Rūmuose, jam reikia veidrodžio“, – sakė ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius