Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iš spalvotų kaladėlių sukūrė per šimtą skulptūrų

Niujorkietis menininkas Nathanas Sawaya iš šimtų tūkstančių spalvotų „Lego“ kaladėlių sukūrė per šimtą milžiniškų skulptūrų. Visos kaladėlės, beje, buvo suklijuotos.
Niujorkietis menininkas Nathanas Sawaya iš šimtų tūkstančių spalvotų „Lego“ kaladėlių sukūrė per šimtą milžiniškų skulptūrų.
Niujorkietis menininkas Nathanas Sawaya iš šimtų tūkstančių spalvotų „Lego“ kaladėlių sukūrė per šimtą milžiniškų skulptūrų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Skelbiama, kad ši paroda – tai didžiausia kada nors surengta paroda, kurioje kūrimo medžiaga yra „Lego“ kaladėlės, praneša naujienų agentūra „Reuters“.

„Manau, toks menas atrodo prieinamas ir suprantamas visiems – į parodą ateina šeimos su vaikais. Taip yra dėl to, kad visi vaikystėje žaidėme su „Lego“, – komentavo neseniai Niujorke atidarytos parodos „The Art of the Brick“ autorius.

N. Sawaya pabrėžia, kad „Lego“ kaladėles jis pasirinko būtent dėl jų prieinamumo daugeliui žmonių. Kūrėjas tikisi, kad savo paroda ir darbais įkvėps lankytojus ir galbūt jie bandys sukurti ką nors panašaus sugrįžę į namus.

Didžiausia skulptūra, eksponuojama parodoje, – 6 metrų aukščio tiranozauro (lot. „Tyrannosaurus rex“) griaučiai.

„Kaladėlės yra labai mažos, todėl tikrai neįtikėtina pamatyti tokio dydžio skulptūras iš tokių smulkių detalių“, – „Reuters“ pastebėjo parodos lankytoja Eliana Katzin.

Kaip skelbiama menininko asmeniniame tinklalapyje, savo dirbtuvėse jis turi sukaupęs per 2,5 mln. „Lego“ kaladėlių. Į klausimą „Iš kur Jūs gaunate kaladėles savo kūriniams?“ N. Sawaya atsako jas perkantis parduotuvėse kaip ir visi žmonės. Jis skaičiuoja, kad sukurti žmogaus dydžio skulptūrą užtrunka 2–3 savaites. Tokioje skulptūroje būna suklijuota 15–25 tūkst. kaladėlių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius