Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išlankstyti vabzdžiai tarsi gyvi

Skrendantis laumžirgis, grindimis ropojantis tarakonas ar ant augalo lapo kopinėjantis vabalėlis atrodo tarsi tikri. Tačiau net akyli žiūrovai nustemba sužinoję, kad kiekvienas jų – iš popieriaus lapo išlankstytas talentingo meistro rankų darbo kūrinys.
Gyvas tarakonas.
Gyvas tarakonas. / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Vabzdžiai

Tarsi prakalbindamas popierių unikalus origamio meno žinovas Sipho Mabona kiekvieną vabalėlį, žuvį pagamina it gyvą. Jo nuostabaus grožio vabzdžiai, paukščiai suklaidina dažną žiūrovą dėl savo realistiškumo.

„Kiek laiko užtrunka padaryti vieną padarą, priklauso nuo to, ką darau. Tikriausiai greičiausiai lankstyti karpį, tačiau net su juo užtrunku apie valandą. Kita vertus, su vabzdžiu maldininku užtrunku apie 20 valandų“, – apie darbo ypatumus Telegraph.co.uk pasakojo S.Mabona. Anot jo, nemažai laiko užima ir būsimų modelių dizainas. Jam sukurti origamio meistrui prireikia nuo dienos iki šešių mėnesių nuolatinio darbo.

„Vieno mano darbo kaina svyruoja nuo maždaug 700 Lt iki 5,7 tūkst. Lt“, – sakė S.Mabona. Menininkas yra kilęs iš šveicarės ir pietų afrikiečio šeimos, jis gimė ir užaugo Šveicarijoje. S.Mabona tapo pirmu užsieniečiu, pakviestų į Japonijos origamio akademikų asociaciją.

Origami meistro darbų pažiūrėti galite čia.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius