Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

ISM pateko į geriausių pasaulio verslo universitetų sąrašą

ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas pripažintas vienu iš dviejų šimtų geriausių verslo universitetų pasaulyje – tarptautiniame universitetų reitinge pelnė keturias iš penkių galimų palmių šakelių. Tai aukščiausias įvertinimas Lietuvoje ir vienas aukščiausių visame Vidurio bei Rytų Europos regione.
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas
ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas. / ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto nuotr.

„Eduniversal“ vykdomas verslo studijas organizuojančių institucijų reitingas patvirtina, kad ISM teikia vienas geriausių verslo studijų ne tik šalyje, bet ir yra vertinamas tarptautiniu mastu. Besidomintiems studijomis ar mokymais mūsų universitete tai aiškus signalas apie teikiamų programų kokybę“, ­– sako ISM rektorius doc. dr. Nerijus Pačėsa.

Į aukščiausią kategoriją (Universal Business Schools) pateko ir penkias palmių šakeles gavo 100 verslo mokyklų. Tai tokie universitetai kaip JAV Harvardo universitetas, Didžiosios Britanijos Oksfordo ir Kembridžo universitetai, Norvegijos vadybos institutas BI ir pan. ISM Vadybos ir ekonomikos universitetas buvo įvertintas 4 šakelėmis ir, kartu su dar 200 pasaulio verslo mokyklų, pateko į antrąją (TOP Business Schools) pasaulio verslo universitetų kategoriją, teigiama pranešime spaudai.

Baltijos vadybos institutas (BMI) ir Vilniaus universiteto Tarptautinio verslo mokykla kaip ir praėjusiais metais surinko po 3 šakeles, Vytauto Didžiojo universiteto ekonomikos ir vadybos fakultetui suteiktos 2 šakelės.

Reitingavimas vyko trimis etapais – pirmiausia buvo įvertintas verslo universitetų tarptautinis žinomumas, turimos akreditacijos, dalyvavimas tarptautinėse asociacijose ir organizacijose, vieta tarptautiniuose, regioniniuose ar nacionaliniuose reitinguose. Antrojo etapo metu savo balsus skyrė 1000 verslo universitetų ir mokyklų iš 153 šalių visame pasaulyje dekanų. Per trečiąjį etapą buvo įvertinti Tarptautinio mokslinio komiteto, kurį sudaro devyni nepriklausomi ekspertai iš skirtingų pasaulio regionų, pasiūlymai.

„Eduniversal“ verslo universitetų reitingas sudaromas antrus metus. Šio vertinimo pagrindinis tikslas – objektyviai palyginti įvairių šalių mokymo įstaigas, organizuojančias vadybos ir verslo administravimo studijas. Reitingas padeda studentams ir akademiniams darbuotojams, kurie renkasi užsienio šalių universitetus studijoms, stažuotėms ar bendradarbiavimui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius