Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išmanusis kondicionierius – tylusis namų mikroklimato sargas

Pagrindines įprasto kondicionieriaus funkcijas įvardinti galėtų ne vienas – reguliuoja mikroklimatą, vėsina, šildo ir grynina orą. Minėtas funkcijas įprastas kondicionierius atlieka vartotojui nustačius – kokia oro temperatūra patalpose reikalinga, taigi – keičiantis orui būtina keisti ir nustatymus. Pažangiausi kondicionierių gamintojai jau išsprendė ir šį klausimą – rinkai siūlo išmanųjį kondicionierių.
kondicionierius
Išmanusis kondicionierius

Išmaniojo kondicionieriaus tikslas – kad žmogus mėgautųsi puikiu mikroklimatu ir net pamirštų, kad turi kondicionierių. Pastarajame sumontuoti jutikliai ir naujosios technologijos leidžia įrenginiu pačiam nustatyti išorės ir vidaus veiksnius, o juos įvertinus palaikyti optimalų patalpų mikroklimatą.

Judėjimo intensyvumas

Patalpų kondicionavimas itin glaudžiai susijęs su tuo, kaip intensyviai jose judama – ar sportuojama, ar dirbama sėdint prie kompiuterių. Naudojantis įprastu kondicionieriumi pasikeitus judėjimo intensyvumui, reikėtų pareguliuoti ir nustatymus – kartais sumažinti oro temperatūrą, pakeisti jo srautus. Išmanusis kondicionierius šį klausimą išsprendžia pats – vartotojui sukti dėl to galvos visiškai nereikia.

Šeimai ramiai sau žiūrint televizorių ar biuro darbuotojams ramiai sau sėdint prie kompiuterių kondicionierius veiks įprastu režimu. Sugalvojus pajudėti – pažaisti su vaikais, pasimankštinti, nei vieniems, nei kitiems tiesti rankos prie distancinio kondicionieriaus valdymo pultelio nereikės. Išmaniajame kondicionieriuje įmontuoti jutikliai nustatys, kad judėjimas patalpoje pasikeitė. Įvertinus jo intensyvumą, pasikeis ir kondicionavimo pobūdis.

Kondicionieriuje įmontuoti jutikliai nustato lauko temperatūrą, drėgmę, kritulių kiekį, saulės spindulių intensyvumą ir įvertina, koks turi būti optimalus patalpų mikroklimatas.

Oro sąlygų pokyčiai

Vienas pagrindinių tinkamo kondicionieriaus naudojimo principų – kad patalpų temperatūra nesiskirtų nuo esančios lauke daugiau nei 5–7 °C. Taigi siekiant palaikyti tinkamą patalpų mikroklimatą, keisti kondicionieriaus nustatymus reikėtų atsižvelgiant ne tik į judėjimo patalpose intensyvumą, bet ir į oro sąlygas. Viena pažangiausių kondicionierių gamintojų japonų įmonė „Panasonic“ rinkai siūlo išmaniuosius įrenginius už vartotoją atliekančius ir tai.

Kondicionieriuje įmontuoti jutikliai nustato lauko temperatūrą, drėgmę, kritulių kiekį, saulės spindulių intensyvumą ir įvertina, koks turi būti optimalus patalpų mikroklimatas. Išmanusis kondicionierius reaguoja ir paros režimą – naktį, kai visi miega, taikomas vienas kondicionavimo režimas, intensyvesniu dienos metu – kitas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius