-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ispanijoje pardavinėjamos Francois Hollande'ą nuleistomis kelnėmis vaizduojančios statulėlės

Prancūzijos prezidentas Francois Hollande'as buvo įamžintas nuleistomis kelnėmis – tokį jį vaizduoja Ispanijoje sukurtos naujausios tradicinės statulėlės „kaganerai“, vaizduojančios besituštinančius žmones plikais užpakaliais.
Francois Hollande'o statulėlė
Francois Hollande'o statulėlė / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šios molinės statulėlės pardavinėjamos šiaurės rytiniame Katalonijos regione nuo XVIII amžiaus. Tikima, kad pastatytos į Kalėdų prakartėles jos neša sėkmę.

Į 2012 metų kolekciją buvo įtraukta statulėlė, vaizduojantį praplikusį akiniuotą F.Hollande'ą, dėvintį tamsiai mėlyną kostiumą, baltus marškinius ir ryškiai mėlyną kaklaraištį. Politikas vaizduojamas pritūpęs nusmauktomis kelnėmis, o ant žemės guli išmatų krūvelė.

„Kaganerais“ nesiekiama išjuokti asmenybių arba vaizduojamo veiksmo – taip veikiau parodoma pagarba“, – sakoma šeimos firmos „Alas-Pla“, kuri kasmet gamina šias figūrėles, trečiadienį paskelbtame pranešime.

Šios statulėlės yra „gerbiamos ir mylimos“ katalonų, kurie jas vertina kaip simbolį, užtikrinantį žemės derlingumą ateinantiems metams ir gerą sveikatą, pridūrė bendrovė.

Kartu su F.Hollande'u šiemet bus pagerbtas Barselonos futbolo klubo naujasis treneris Tito Vilanova, pavaizduotas dėvintis juodą kostiumą ir juodais bei baltais dryžiais išmargintą kostiumą, taip pat apnuoginęs sėdmenis.

Pagerbiant Katalonijos separatistinį judėjimą, pagaminta iš „nepriklausomybės kaganero“ statulėlė, vaizduojanti Katalonijos vėliava apsigobusį vyrą.

Taip pat vis dar galima įsigyti „kaganerą“, vaizduojantį JAV prezidentą Baracką Obamą. Ši statulėlė buvo išleista po jo pergalės per 2008 metų rinkimus ir tikriausiai vėl taps populiari po jo istorinio perrinkimo antrai kadencijai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius