-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Išrinkite geriausią 2017 metų Lietuvos šimtmečio komunikacijos projektą!

Naujienų portalas „15min” kartu su komunikacijos projektų apdovanojimais „PR LAPĖS” skelbia geriausio Lietuvos šimtmečiui skirto projekto konkursą. Susipažinkite su 10 šiai progai skirtų projektų, ir balsuokite už Jums labiausiai patikusį. Jūsų išrinktas nugalėtojas bus apdovanotas specialioje „Šimtmečio lapės” kategorijoje jau sausio 18 dieną.
Projektas „Turizmo dieną švęsk keliaudamas šimtmečio maršrutu“ siūlo pažinti Lietuvą
Projektas „Turizmo dieną švęsk keliaudamas šimtmečio maršrutu“ siūlo pažinti Lietuvą
Temos: 2 15min PR Lapės

1. Unikalus valstybės 100-mečio minėjimas keliaujant – projektas „LT100: mano kelionė Lietuvai“

Vasario 16-osios laukimas tiesiog negali prailgti dėl projekto „LT100: mano kelionė Lietuvai“. 2017 m. startavusi iniciatyva kviečia šalies gyventojus iki valstybės 100-mečio aplankyti 100 įdomiausių jos vietų. Tokiu būdu skatinama pažinti Lietuvą, jos pasiekimus ir herojus bei prasmingai švęsti istorinį šalies jubiliejų. Interneto puslapyje www.100kelione.lt sukurta platforma, kurioje dalijamasi ne tik informacija apie vertus aplankyti objektus, bet ir savo lietuviškų įspūdžių galerijomis, taip pat kviečiama prisiminti autentiškas šalies tradicijas ir šventes. Iniciatyva be vargo įgavo pagreitį – šiuo metu jau prisiregistravę daugiau kaip 2500 dalyvių, o projekto tinklaraščio lankomumas kas mėnesį vis auga. Projekto sumanytojai ragina priimti iššūkį to dar nepadariusiems ir iki svarbios datos surinkti 100 simbolinių taškų. Laiko dar yra, tad pradėk ruoštis atkurtos Lietuvos 100-mečiui jau dabar ir padovanok savo kelionę Lietuvai!

Daugiau informacijos

2. Graži idėja ir kilnūs tikslai: projektas „Lietuvos šimtmetis krekenaviečių fotografijose“

Genialumas slypi paprastume – žodžiai, puikiai tinkantys projekto „Lietuvos šimtmetis krekenaviečių fotografijose“ sumanytojams. Jų pavyzdys rodo, kad Lietuvos 100-mečiui paminėti pakanka turėti bendruomenę vienijantį tikslą ir viskas tampa lengvai pasiekiama. Valstybės sukakties proga krekenaviečiai sumanė per archyvines fotografijas atskleisti Krekenavos gyvenimą XX a. šimtmečio tėkmėje. Įamžintos praėjusio šimtmečio akimirkos leidžia pamatyti to meto istorinius įvykius, tradicijas ir kultūrą, įprastus darbus ir miestelio kasdienybę. Šis projektas – taip pat nuostabi proga su pagarba prisiminti kartų kaitą. Pasidžiaugti iniciatyva ir aplankyti parodą „Lietuvos šimtmetis krekenaviečių fotografijose“ galima Krekenavos regioninio parko lankytojų centre.

Daugiau informacijos

3. Senjorai Lietuvos šimtmetį pasitinka šokio ritmu ir dovanoja išskirtinę dovaną – projektą „100 šokių pynė Lietuvai“

„100 šokių pynė Lietuvai“ – tai projektas, kurį Lietuvai dovanoja senjorai. Jo sumanytojai teigia, kad šokių festivalis – tai ne tik dovana Lietuvai, bet nauda ir patiems senjorams: juo siekta atgaivinti senjorų šokių kolektyvų veiklą bei suburti žmones kūrybinei sceninei veiklai. Lietuviški tautiniai šokiai yra svarbi kultūrinio paveldo dalis, tačiau sumanūs šokių festivalio dalyviai jį paįvairino ir kitų stilių pasirodymais. Iš viso festivalyje dalyvavo net 27 kolektyvai ir renginio metu jie dovanojo net šešias valandas nenutrūkstamo šokio bei geros nuotaikos.

Daugiau informacijos

4. Šimtmečiui skirtam projekte „100 knygų – ne riba“ dalyviai rungiasi skaitydami knygas

Kaip geriau pažinti šalies istoriją, jei ne skaitant knygas? Taip galvoja ir Panevėžio miesto savivaldybės viešosios bibliotekos filialo – Šiaurinės bibliotekos – darbuotojai. Jie surengė ne ką kitą, kaip knygų skaitymo rungtynes, kurių tikslas – paskatinti perskaityti kuo daugiau knygų ir susipažindinti skaitytojus su lietuvių autorių kūryba. Biblioteka siūlo skaityti tiek senesnes, jau klasika tapusias lietuvių autorių knygas, tiek pačius naujausius kūrinius. Dalyviai yra suskirstyti į kategorijas, kurių viena apima ir pačius mažiausius skaitytojus iki 11 metų. Taip biblioteka siekia ugdyti ir naująją skaitytojų kartą. Nors projektas dar nesibaigė, tačiau tarp mažųjų dalyvių jau yra tokių, kurie perskaitė iki 150 knygų. Projektas tęsis net iki 2018 metų vasario 15 dienos, todėl biblioteka tikisi sulaukti dar ne vieno rekordininko.

Daugiau informacijos

5. Projektas „Turizmo dieną švęsk keliaudamas šimtmečio maršrutu“ siūlo pažinti Lietuvą

Lietuva – nedidelė šalis, tačiau jos grožio ir garbingos istorijos paneigti negali niekas. Turizmo departamento rengtas projektas „Turizmo dieną švęsk keliaudamas šimtmečio maršrutu“ siūlė žmonėms Lietuvos šimtmečio proga aplankyti gražiausias šalies vietas. Šis maršrutas buvo pavadintas „Keliauk ir pažink! Atkurtai Lietuvai 100“. Turizmo departamentas parengė 100 įdomiausių objektų istorijas, pasakojančias apie 1918–1923 m. Lietuvą ir jos valstybingumo aušrą. Jei įdomu, kuo susiję Nemunėlio Radviliškis ir Holivudas, kieno ranka buvo perrašytas nesenai atrastas Nepriklausomybės Aktas, keliauk į www.tourism.lt ir sužinok apie visas maršruto stoteles.

Daugiau informacijos

6. Moksleivių patriotiškumą skatinantis projektas „Pro laisvės langus“

Vilniaus mokytojų namų ir Lietuvos pažinimo centro projektas „Pro laisvės langus“ subūrė 9–12 kl. Lietuvos moksleivius, kurie permąstė laisvės ir pilietiškumo sąvokas. Projektas vykdytas keliais etapais. Pirmajame, „Eilės virsta dainomis“, moksleiviai kartu su poete, rašytoja Gabriele Labanauskaite kūrybinio rašymo dirbtuvėse gilinosi į eilavimo subtilybes – kūrė eilėraščius apie laisvę, kurie vėliau virto dainomis. Antrajame etape organizuoti teatriniai užsiėmimai, kuriuose kartu su edukologe, teatro pedagoge Eugenija Sutkute mokiniai siekė išlaisvinti savo kūrybiškumą – jį vėliau pasitelkė statydami Laisvės namus kartu su architektu, rašytoju Tomu S.Butkumi. Pamatyti projekto rezultatus galite apsilankę puslapyje http://www.kultura.lt/lt/articles/view/371 bei projekto „Youtube“ kanale.

7. Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo šimtmečiui skirtas projektas „100 metų kartu“

„100 metų kartu“ – tai meninių vizualizacijų projektas, fotografijomis ir dokumentinio kino kadrais pasakojantis Lietuvos Respublikos bendraamžių ir jų artimųjų atsiminimus, patirtis, gyvenimo istorijas. Autentiški šimtamečių pasakojimai atskleidžia, kaip Lietuvos valstybei svarbūs įvykiai pakeitė jos žmonių likimus, kaip kartu su Lietuva pastarąjį šimtmetį keitėmės mes patys. Projektas suteikia galimybę iš arti pamatyti tuos žmones, kurie jau 100 metų yra kartu su Lietuva. Taip organizatoriai skatina Lietuvos žmones būti svarbiais ir aktyviais savo šalies gyvenimo dalyviais ir didžiuotis savo šalimi.

Daugiau informacijos

8. Projektas „Ačiū/Vielen Dank“ dėkoja Vokietijai už išsaugotą Nepriklausomybės Akto originalą

Kai kovo 30 d. profesorius Liudas Mažylis Vokietijos užsienio reikalų ministerijoje atrado Lietuvos Nepriklausomybės Aktą, visa mūsų tauta jautėsi pakylėta ir dėkinga. Pasinaudoję galimybe organizatoriai – Valstybės atkūrimo šimtmečio sekretoriatas, inicijavo projektą „Ačiū/Vielen Dank“. Projekto sumanytojai atmena, jog buvo nuspręsta padaryti trumpą vaizdo įrašą, įtraukiant Vilniuje kalbintus gatvės praeivius ir kelis aukščiausius mūsų šalies pareigūnus – jie padėkojo Vokietijai, pasakydami „Vielen Dank“ ir tai užrašydami ant šimtmečio kampanijos „Ačiū“ atvirukų. Projektas sulaukė didelio susidomėjimo ne tik Lietuvoje, bet ir Vokietijoje bei kitose Europos šalyse. Pamatyti dėkojančius žmones galite čia.

Daugiau informacijos

9. Projektas „Gloria Lietuvai“ kviečia įsiklausyti į Lietuvos istorijos skambesį

Atkurtos Lietuvos šimtmečiui skirtas kultūrinis projektas „Gloria Lietuvai“ sieks įamžinti šimtą vertingiausių Lietuvos varpų ir išsaugoti jų skambesį. Šiuo metu jau yra nufilmuota, kaip pro varpinės langą Lietuva atrodo vasarą ir rudenį. Savo eilės dar laukia žiemos peizažai. Organizatoriai siekia priartinti Lietuvos gyventojus prie šalia jų esančių paveldo objektų ir paskatinti juos domėtis savo miesto ar miestelio istorija. Šimto varpų skambesį galima bus išgirsti vasario 16 d. – finalinę kūrinio dalį, pavadinimu „Gloria Lietuvai“, kuria kompozitorius Kipras Mašanauskas.

Daugiau informacijos čia ir čia.

10. Bendram tikslui subūręs projektas „Lietuvos Nepriklausomybės Akto kopijos kelionė per Šilutės rajono savivaldybės seniūnijas“

Artėjant Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, Šilutės rajono savivaldybė subūrė savo didelę bendruomenę ir priminė jai Lietuvos valstybės istoriją, jos kelią link Nepriklausomybės, kuris buvo sudėtingas, nelengvas, rizikingas, pasiaukojantis ir didingas. Organizatorių teigimu, šioje akcijoje aktyviai dalyvavo 11 seniūnijų, 27 bendruomenės ir daugiau nei 3000 savivaldybės gyventojų. Lietuvos Nepriklausomybės Akto kopiją, Lietuvos trispalvę, savo seniūnijos vėliavas gabeno, nešė, vežė automobiliais, keturračiais, dviračiais, vežimaičiais, karietomis, plukdė baidarėmis, laivais, o ant gabenamos Akto kopijos pasirašė per 750 seniūnijų bendruomenių žygeivių.

Daugiau informacijos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius