Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Iššūkis įmonėms: „1000 km už SOS vaikus“

„1000 km už SOS vaikus“ – tokį iššūkį šį pavasarį Lietuvos įmonėms pasiūlė tikrųjų tėvų globos netekusiais vaikais besirūpinanti organizacija „SOS vaikų kaimai“. Akcijos organizatoriai siūlo verslininkams skatinti savo darbuotojus aktyviai sportuoti, o už kiekvieną jų nubėgtą kilometrą paaukoti po 1 eurą naujų šeimų kūrimui.
Vlada Musvydaitė
Vlada Musvydaitė / Renginio organizatorių nuotr.

Pasak „SOS vaikų kaimų“ vadovės Liudovikos Pakalkaitės, kasmet aprūpinti vieną naują profesionalių globėjų šeimą, galinčią priimti tris tėvų netekusius vaikus per metus, trūksta apie 1000 eurų.

„Mums svarbiausia – užtikrinti, kad sudėtingomis sąlygomis augę, tėvų netekę vaikai patektų ne į institucijas, bet į jaukius namus, į mylinčias šeimas. Tai geriausia gali užtikrinti profesionalūs globėjai, tačiau jų Lietuvoje šiandien – dar labai mažai“, - sakė L. Pakalkaitė.

11 profesionalių globėjų jau turintys „SOS vaikų kaimai“ tikisi per metus parengti jų dar bent 50. Jie galėtų šeimos šilumą ir meilę užtikrinti 150-čiai sudėtingoje situacijoje atsidūrusių vaikų kasmet. Tad ir akcijos „1000 km už SOS vaikus“ tikslas – ambicingas: tikimasi profesionalių globėjų rengimui surinkti 50 tūkst. eurų.

Akciją palaiko ir jos ambasadoriais tapo sveikatingumo motyvatorė Vlada Musvydaitė bei jau daug metų bėgimu užsikrėtęs Vilniaus meras Remigijus Šimašius. Jis pabrėžė profesionalios globos skatinimo svarbą. O, pasak V. Musvydaitės, bėgimas dėl gero tikslo – pats geriausias sportas.

Projekte kviečiamos dalyvauti visos Lietuvos įmonės, kiekviena jų gali pasirinkti sau tinkamiausią kilometrų skaičių, kurį per vasarą galėtų nubėgti darbuotojai.

„SOS vaikų kaimai“ yra pasiryžę padėti visoms įmonėms sklandžiai įgyvendinti šią akciją ir kviečia kreiptis visus, norinčius tapti jos dalimi.

Daugiau informacijos apie projektą galima rasti čia.

„SOS vaikų kaimai“ – tai tarptautinė nepriklausoma organizacija, globojanti sudėtingose situacijose atsidūrusius vaikus ir daranti viską, kad jie augtų laimingose ir saugiose šeimose. „SOS vaikų kaimams“ rūpi ne tik aprengti ir pamaitinti likimo nuskriaustą vaiką, bet ir užtikrinti jam pilnavertę ateitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius