-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Italai siekia įstatymu apsaugoti gerą picos vardą

Italijoje siūlomas naujas įstatymas, kuris leistų apsaugoti šalies kulinarijos paveldą – picą ir užkirstų kelią atvejams, kai ant klientų stalo atsiduria nestandartinis, save pica drįstantis vadinti kepinys. Įstatymą inicijavęs senatorius tokias picas vadina apgavikiškomis, neatitinkančiomis tradicijų ir apgailestauja, kad tokių kepinių atsiranda vis daugiau.
Neapolyje iškepta 2 km ilgio pica
Neapolyje iškepta 2 km ilgio pica / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Pica Italija

Italijos senatoriai siekia užregistruoti visus šalies picos šefus ir tokiu būdu išsaugoti, anot jų, svarbiausią Italijos maisto kultūros paveldą. Jei pasiūlymas bus priimtas, nacionalinio lygio picos gaminimo kvalifikacija bus pripažįstama visame pasaulyje.

Kad būtų užregistruoti, picų kepėjai turės baigti 120 valandų kursus, kurie susideda iš 20 val. maisto technologijų mokslų, 20 val. picų gaminimo maratono, 30 val. higienos ir 40 val. užsienio kalbos kursų. Ir dar, kad gautų atestatą, 18 mėnesių jie turės praleisti kepdami picas. Italams, kurie turi ilgesnę nei 10 metų picų kepimo patirtį, po kursų bus suteiktas „picų kepimo meistro“ vardas.

Nors picų gaminimo kursai Italijoje jau egzistuoja, tačiau iki šiol jie yra nesuvienodinti, nesureguliuoti, tad neretai restoranuose gali dirbti įvairaus plauko picų kepėjai.

Picų šefų asociacijos vadovas Enzo Prete teigia, kad reguliavimas yra esminis, o jo stygius neretai sudaro sąlygas nepasiruošusiems ir neprofesionaliems kepėjams, kaip E. Prete sako, „sugadinti picos vardą klientų burnose“.

Italijos senatorius, inicijavęs naują įstatymą, teigia, kad įstatymas leistų apsaugoti šalies kulinarijos paveldą ir užkirsti kelią atvejams, kai ant klientų stalo atsiduria nestandartinis, save pica drįstantis vadinti kepinys. Tokias picas senatorius vadina apgavikiškomis, neatitinkančiomis tradicijų ir apgailestauja, kad tokių kepinių atsiranda vis daugiau. Be to, senatorius pabrėžia, kad, būdamas italas, jis ir kiti tautiečiai jaučia atsakomybę išlaikyti kulinarinę tradiciją.

Nauja siūloma tvarka Italijoje buvo pasitikta entuziastingai, tačiau žinant, kiek Italijoje užtrunka įteisinti įstatymus, gali tekti palaukti dar metus, kol picų kepėjai turės išeiti specialius kursus. Beje, skaičiuojama, kad per dieną visoje Italijoje, turinčioje 60 mln. gyventojų, suvalgoma 4 mln. picų, o 100 tūkst. picų kepėjų dirba 48 tūkst. picerijų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius