Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Italas bandė apgauti medikus skiepui nuo COVID-19 pakišęs netikrą ranką

Vienas italas, norėjęs gauti pažymėjimą, tačiau neketinęs skiepytis, sugalvojo apgauti medicinos darbuotojus skiepui pakišęs netikrą ranką, penktadienį pranešė vienas pareigūnas.
A.Dulkys paskiepytas antra vakcinos „Vaxzevria“ doze
Vakcina nuo koronaviruso / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Nors silikoninis galūnės protezas buvo natūralios kūno spalvos, tačiau nieko neapgavo ir šeštą dešimtį einantis vyras buvo priduotas vietos policijai po ketvirtadienio vakarą įvykusio incidento šiaurės vakariniame Bjelos mieste.

„Būtų juokinga, jeigu ne tas faktas, kad kalbama apie ypatingai pavojingą veiksmą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ parašė Pjemonto regiono vyriausybės vadovas Albertas Cirio.

Pasak jo, tokie veiksmai yra „nepriimtini, atsižvelgiant į mūsų bendruomenės per pandemiją sumokėtą kainą žmonių gyvybėmis, socialinėmis ir ekonominėmis išlaidomis“.

Incidentas su netikra ranka įvyko nuo pirmadienio Italijai griežtinant suvaržymus iki šiol nuo COVID-19 nepasiskiepijusiems žmonėms.

Nuo rugpjūčio Italijoje norintieji patekti į restoranų patalpas, lankytis muziejuose, teatruose, kino teatruose, sporto renginiuose, privalo pateikti vadinamąjį žaliąjį pasą, įrodantį, kad jie yra pasiskiepiję, neseniai persirgo arba neigiamą testo dėl COVID-19 rezultatą.

Tačiau nuo gruodžio 6 dienos į šias vietas galės patekti tik tie, kurie turi vadinamąjį superžaliąjį pasą – yra vakcinuoti arba neseniai persirgo COVID-19.

Senojo žaliojo paso galiojimas buvo pratęstas spalio mėnesį. Jis tebegalioja visose darbo vietose, todėl nesiskiepiję žmonės gali toliau vaikščioti į darbą, jeigu turi neigiamą neseniai atlikto testo atsakymą.

Nauji suvaržymai, dėl kurių savaitgaliais vyksta nedideli protestai Italijos miestų centruose, buvo įvesti po to, kai šalyje padaugėjo COVID-19 atvejų, o pastarosiomis dienomis – nuogąstavimų dėl naujosios koronaviruso omikron atmainos.

Nors Italija buvo pirmoji Europos šalis, kurią 2020 metų pradžioje apėmė pandemija, šiuo metu jai sekasi geriau nei daugumai jos kaimynių.

Ketvirtadienį Italijoje per parą buvo registruota 16 800 naujų užsikrėtimo atvejų ir 72 anksčiau užsikrėtusių asmenų mirtys.

Italijoje pasiskiepijo beveik 85 procentai 12 metų ir vyresnių šalies gyventojų. Nuo šios savaitės visi suaugusieji turi galimybę skiepytis stiprinančiąja vakcinos nuo COVID-19 doze.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius