Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos kosmetikos bendrovės darbuotoja buvo verčiama dėvėti triušio ausis

Viena 61 metų japonė buvo verčiama dėvėti triušio ausis kaip bausmę už neįvykdytą pardavimų planą, o nuotraukos, vaizduojančios jos pažeminimą, buvo naudojamos jos bendrovės mokymo programose, pranešė žiniasklaida.
Triušio ausys
Triušio ausys / 123rf.com nuotr.
Temos: 2 Japonija Tokijas

Moteris, kurios vardas neminimas, dirbo kosmetikos gamybos įmonėje „Kanebo“ pietvakariniame Oitos mieste.

Ji pateikė teismui ieškinį, skųsdamasi, kad patyrė psichikos sutrikimą, kai darbuotojos viršininkai liepdavo jai dėvėti įvairius maskarado kostiumus, tokiu būdu bausdami už neįvykdytus planus. Vienu metu moteriai teko dėvėti didžiules triušio ausis, nurodė keli laikraščiai.

Keturi jos viršininkai fotografavo darbuotoją, dėvinčią tuos kostiumus, ir tokias nuotraukas dėdavo kaip pavyzdį į mokymų programų medžiagą, rašo dienraštis „Mainichi Shimbun“.

Moteris tvirtina, jog dėl savo bendrovės veiksmų patyrė dvasinių kančių, sukėlusių fizinį susirgimą. Darbuotoja pareikalavo priteisti jai 3,3 mln. jenų million (87,1 tūkst. litų) kompensaciją, nurodė laikraštis.

Teismas palaikė jos pretenzijas, tačiau įpareigojo „Kanebo“ sumokėti tik 220 tūkst. jenų (5,8 tūkst. litų), antradienį pranešė dienraštis „Asahi“, cituodamas ieškovės advokatą, kuris sakė, kad bendrovė jai sumokėjo didesnę sumą.

Ši žinia buvo paskelbta, kai „Kanebo“ ketvirtadienį pranešė atšaukianti iš Japonijos rinkos 54 produktus, skirtus odai balinti, taip pat dešimt tokių produktų iš kitų Azijos rinkų, kilus susirūpinimui, kad tie gaminiai gali sukelti netolygius odos spalvos pakitimus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius