Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos miestas pareikalavo kelnių Michelangelo Dovydui

Michelangelo renesansinės Dovydo skulptūros kopija, kuri praeitą vasarą buvo netikėtai pastatyta viename Japonijos mieste, sutrikdė vietos gyventojus, o kai kurie pareikalavo, kad šiam meno šedevrui būtų užmautos trumpikės.
Michelangelo Dovydas
Michelangelo Dovydas / AFP/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Japonija

Penkių metrų aukščio Dovydas ir senovės graikų meno šedevru laikomos Milo Veneros statulos kopija atsirado Okuidzumo mieste, esančiame vakarinėje Šimanės prefektūroje. Miestui jas padovanojo vienas verslininkas, kilęs iš jo apylinkių.

Statulos buvo pastatytos dideliame viešajame parke, kuriame taip pat įrengtas bėgimo takelis, beisbolo stadionas, kalnų dviračių trasa ir vaikų žaidimų aikštelė.

„Kai kurie žmonės sakė miesto įstatymų leidėjams, kad maži vaikai bijo tų statulų, nes jos labai didelės ir vasarą atsirado labai netikėtai“, – Okuidzumo administracijos pareigūnas Yoji Morinaga sakė naujienų agentūrai AFP.

„Tai neapsirengusių žmonių statulos, o tokie meno kūriniai mūsų regione labai reti. Kai kurie žmonės veikiausiai sakė, kad tos statulos gali neigiamai paveikti jų vaikus“, – pridūrė jis.

Nors daugelis gyventojų palankiai vertina naujus kultūros objektus kalnuose įsikūrusiame ir mažiau nei 15 tūkst. gyventojų turinčiame miestelyje, kai kurie paprašė parūpinti Dovydui trumpikes, kad statula neatrodytų pernelyg rėžianti akį, rašo dienraštis „Yomiuri Shimbun“.

„Pirmą kartą mūsų mieste atsirado kažkas panašaus. Galbūt žmonės buvo sugluminti“, – aiškino Y.Morinaga.

Miesto valdžia įsitikinusi, kad ilgainiui gyventojai išmoks vertinti šiuos meno kūrinius, kurie gali būti naudingi per piešimo pamokas mokyklose, o kada nors tapti turistus viliojančiu objektu, pridūrė pareigūnais.

Originali Dovydo statula saugoma Florencijos dailiųjų menų akademijoje Italijoje.

Tuo tarpu rankų neturinti Milo Veneros statula, kurios aukštis kiek didesnis nei du metrai, stovi Paryžiaus Luvre.

Anksčiau šią savaitę Tokijuje dirbantis fotografas iš Singapūro Leslie Kee buvo suimtas dėl to, kad pardavinėjo knygas, kuriose išspausdintose nuotraukos matomos vyrų genitalijos.

41 metų L.Kee, kurio fotografijoms yra pozavę daug garsenybių, tarp jų popmuzikos žvaigždės Lady Gaga ir Beyonce, už nepadorių atvaizdų platinimą gresia iki dvejų metų kalėjimo ir/arba iki 2,5 mln. jenų (73,4 tūkst. litų) bauda.

Pornografija Japonijoje plačiai gaminama ir prieinama, tačiau pagal šalies įstatymus genitalijų vaizdai turi būti pridengti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius