Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Japonijos mokslininkas pranešė sukūręs „robotą kolibrį“

Vienas Japonijos mokslininkas pirmadienį pranešė sukūręs „robotą kolibrį“, kuris skraido tankiai plasnodamas sparnais.
Hiroshi Liu
Hiroshi Liu. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujame robote, kuris pagal dydį iš tiesų prilygsta kolibriui, įtaisytas miniatiūrinis variklis, o jo varomi keturi sparnai gali atlikti 30 mostų per sekundę, sakė Hiroshi Liu, dirbantis į rytus nuo Tokijo esančio Čibos miesto universitete.

Tas aparatas valdomas infraraudonųjų spindulių signalais. Jis gali kilti ir leistis, taip pat pasukti į dešinę arba kairę.

Vos 2,6 gramo sveriantis skraiduolis, kurio sparnai juda aštuoniukės pavidalo trajektorija, ore yra stabilesnis negu sraigtasparnis su besisukančiomis sraigto mentėmis, nurodė 46 metų H.Liu, kuriantis į gyvūnus panašius robotus.

„Kitas žingsnis – priversti jį pakibti ore vienoje vietoje“, – pridūrė mokslininkas, kuris taip pat žadėjo iki 2011 metų įtaisyti tame aparate mažytę vaizdo kamerą.

Pasak H.Liu, robotas, kurį kuriant buvo išleista daugiau nei 200 mln. jenų (5,2 mln. litų), gali būti panaudotas gelbstint pastatų griuvėsiuose įstrigusius žmonės, ieškant nusikaltėlių ir netgi pasiųstas tyrinėti Marso.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius