-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Jaunosios kartos žvaigždės: 16-metis, kuris veržiasi į vandenlenčių profesionalų lygą

Danielius Kriščiūnas (16 m.) šiais metais iškovojo 1-ąją vietą vaikų vandenlenčių varžybose, o suaugusiųjų lygoje pelnė net kelias prizines vietas. Entuziazmo ir užsispyrimo vedamas vaikinas kelia sau vis didesnius iššūkius – ateinančią vasarą žada dalyvauti suaugusiųjų profesionalų lygoje.
Danielius Kriščiūnas
Danielius Kriščiūnas / Luko Balandžio / 15min nuotr.
Temos: 1 Sportas

„Man tai – tarsi antras gyvenimas, nors plaukioju dar tik antrus metus“, – šypsodamasis apie savo aistrą vandenlenčių sportui pasakoja jaunuolis. Anksčiau jis yra išmėginęs jėgos aitvarus ir vandensvydį, tačiau nė viena iš šių sporto šakų nepaliko tokio didelio įspūdžio kaip vandenlentės.

Man tai – tarsi antras gyvenimas, nors plaukioju dar tik antrus metus.

Praėjusiais metais Danielius užėmė antrą, o šiais metais – pirmą vietą vaikų vandenlenčių varžybose. Jis taip pat varžėsi ir (neprofesionalioje) vyrų lygoje, kur pelnė prizines vietas. Varžėsi vyrų „Open“ klasėje, dar kitaip vyrų atvirajame čempionate.

Danieliaus teigimu, žaibiška pažanga, kurią jam pavyko pademonstruoti šioje sporto šakoje, skatina dirbti dar intensyviau. Jo kitų metų planuose – pasiruošimas ir dalyvavimas profesionalų lygoje.

VIDEO: Elev8 Cable park

Paklaustas, kas jį įkvepia veržtis į vis platesnius vandenis, Danielius pripažįsta, jog kitų šios sporto šakos žvaigždžių pasirodymai: „Mano vienas mėgstamiausių – pasaulinio lygio vandenlentininkas – Danielius Grantas. Jo vaizdo klipus dažnai žiūri ir analizuoju.“

Treniravosi visą vasarą

Jaunuolis pasakoja, jog didžiąją dalį vasaros jis praleido šiais metais atsidariusiame „Elev8“ vandenlenčių parke: „Stengiausi kiekvieną dieną plaukioti bent po 1 valandą.“ Jis ne tik plaukė, bet ir savo žiniomis dalijosi su suaugusiais, mokydamas juos vandenlenčių sporto pradmenų. Viskas vyko „Elev8“ parke, kur jis dirbo instruktoriumi.

Nors rudenį ir tenka sugrįžti į mokslus bei kantriai laukti, kol vėl atslinks šilti orai, tačiau vaikino akyse liūdesio nėra. „Tėtis sakė, kad jeigu mokslų rezultatai bus geri, žiemą važiuosime paplaukioti į šiltus kraštus. Dedu pastangas, kad taip ir būtų“, – teigia jaunasis sportininkas.

Paklaustas, ar tolimesnį savo gyvenimą po mokyklos jis žada sieti su vandenlenčių sportu, Danielius atsako, jog dar nėra apsisprendęs, kuo nori būti. Tačiau tvirtai pabrėžia, jog šiuo metu šis sportas jo gyvenime yra pirmoje vietoje.

Koncentruojasi į tikslą

Kalbėdamas apie savo laisvalaikį, Danielius prasitaria, jog yra uždaro būdo, ir dažniau renkasi darbą ir tobulėjimą nei pokalbius su bendraamžiais.

„Daug laiko praleidžiu analizuodamas įvairius triukus. Taip pat mėgstu važinėtis su riedlente. Prie pat namų yra skate parkas, kur ir mokomės triukų“, – pasakoja jaunuolis.

Jo požiūriu, jaunam žmogui svarbu būti užimtam ir turėti daug veiklos, nes iš neturėjimo ką veikti dalis jo bendraamžių ima klimpti į įvairias priklausomybės. „Stengiuosi gyventi sveikai. Na, taip, valgau „čipsus“, nesakau, kad esu visiškas sveikuolis, tačiau tikrai stengiuosi maitintis subalansuotai“, – juokdamasis atvirauja Danielius.

Jo teigimu, subalansuota mityba vaidina lemiamą vaidmenį siekiant sportinių tikslų. „Noriu sustiprinti visą kūną, kad geriau sektųsi triukai, todėl vaikštau į sporto salę. Tiesa, tėtis juokiasi iš manęs, sako, kad čia pati nuobodžiausia sporto šaka“, – su šypsena pasakoja vaikinas.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Danielius Kriščiūnas
Luko Balandžio / 15min nuotr./Danielius Kriščiūnas

Jaunimo iniciatyvomis ir noru sportuoti džiaugiasi ir „Elev8“ parko įkūrėjai Justas Abromavičius ir Mantas Šveinauskas.

„Labai džiaugiamės, jog mūsų parko kolektyvas yra jaunatviškas ir jame nestinga jaunų talentų. Mes esame už jaunimo pažangą visose gyvenimo srityse, todėl stengiamės jiems sudaryti visas įmanomas sąlygas tobulėti. Labai džiaugiamės, jog Danielius vietoje „saulėgrąžų spjaudymo“ tarpuvartėje prisijungė prie mūsų parko kolektyvo ir pasirinko patį nuostabiausią sportą – vandenlentes“, – sako parko įkūrėjai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius