Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

JAV 2020-aisiais dėl COVID-19 įregistruota mažiausiai santuokų nuo 1963 metų

Dėl koronaviruso pandemijos Jungtinėse Valstijose sumažėjo vestuvių, rodo Nacionalinio sveikatos statistikos centro (NCHS) duomenys.
Moters ranką puošia vestuvinis žiedas
Moters ranką puošia vestuvinis žiedas / 123RF.com nuotr.

2020-aisiais šalyje buvo sudaryta tik maždaug 1,6 mln. santuokų – mažiausiai nuo 1963 metų.

Dėl pandemijos daugelis porų buvo priverstos atidėti vestuves, todėl 2020-aisiais buvo įregistruota beveik 17 proc. mažiau santuokų, palyginti su ankstesniais metais, kai susituokė apie 2 mln. porų, nurodė NCHS.

Tačiau prognozuojama, kad gyvenimui grįžus į normalias vėžes, besituokiančiųjų turėtų smarkiai padaugėti. Tyrimų bendrovė „The Wedding Report“, besispecializuojanti santuokų statistikos srityje, prognozuoja, kad šįmet bus sudaryta beveik 2,5 mln. santuokų.

Pasak NCHS, vestuvių skaičių 2020 metais sumažino tiek baimė užsikrėsti koronavirusu, tiek žmonių susibūrimams taikyti apribojimai. Bendrasis santuokų rodiklis (santuokų skaičius 1 tūkst. gyventojų) sumažėjo nuo 6,1 (2019 metais) iki 5,1 (2020 metais).

2020 metais santuokų sumažėjo 46 valstijose ir šalies sostinėje. Didžiausias sumažėjimas fiksuotas Havajuose, Kalifornijoje, Naujojoje Meksikoje, Niujorke ir Luizianoje.

Nevadoje, kur įsikūręs pasaulio vestuvių sostine dažnai vadinamas Las Vegasas, 2020-aisiais, palyginti su ankstesniais metais, taip pat sudaryta mažiau santuokų.

Pasak „The Wedding Report“, prognozuojama, kad pernai sudarytų santuokų santuokų skaičius neperkops 2 milijonų, šįmet bus vestuvių bumas, o 2023 metais padėtis normalizuosis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius