-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV miestelyje prapliupo 46 laipsnių karščio lietus

Nydleso miestas įsikūręs prie Kolorado upės, vos už kelių minučių nuo Nevados. Jis garsėja plaukiojimo valtimis, slidinėjimo ant vandens, žvejojimo ir kitomis vandens pramogomis.
Lietus
Lietus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tačiau neseniai saulės kepinamoje Mohavės dykumoje esantis miestas pagarsėjo dėl dar vieno dalyko. Pirmadienį jis pasiekė karščiausio lietaus pasaulio rekordą. Čia pabirę lietaus lašai buvo įkaitę iki 46 laipsnių Celsijaus.

„46 laipsnius siekęs pirmadienio lietus Nydlese pasiekė naują karščiausio lietaus pasaulio rekordą. Nemanau, kad daug žmonių buvo lauke ir tuo mėgavosi, tačiau ir buvusiems tai turėjo būti nemaloni, sauną primenanti patirtis“, – rašė Jeffas Mastersas iš „Weather Underground“ organizacijos.

Šią informaciją patvirtino ir Warrernas Blieras iš Nacionalinės orų tarnybos.

Dauguma kritulių greitai išgaravo, mat drėgmė siekė tik 11 proc.

„Labai retai sulaukiama lietaus, kurio temperatūra viršija 37 laipsnius, nes tokioms temperatūroms reikia aukšto slėgio sistemų su besileidžiančiu oru, o tai neskatina lietaus“, – aiškino J. Mastersas.

„Pirmadienio lietus Nydlese susidarė dėl drėgmės srauto, keliaujančio iš pietų. Jis susidarė dėl Pietvakarių JAV musono, sezoninio drėgmės antplūdžio, sukelto temperatūrų skirtumų karštoje dykumoje ir vėsesnių sričių, supančių Meksiką pietuose“, – pridūrė jis.

Ankstesnis karščiausio lietaus rekordas pernai birželio 5 dieną užfiksuotas Mekoje, Saudo Arabijoje, kuomet jo temperatūra siekė beveik 43 laipsnius. Tokio pat karštumo krituliai 2010 metų liepos 10 dieną iškrito Maroke, Marokeše.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius