-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

JAV mirė „ledinio vandens kibiro iššūkį“ populiarinęs aktyvistas

Eidamas 38-uosius mirė vienas amerikietis, padėjęs išpopuliarinti „ledinio vandens kibiro iššūkį“ (Ice Bucket Challenge) – pasaulį užkariavusią akciją, kuria siekta atkreipti visuomenės dėmesį į mirtiną nervų sistemos degeneracinę ligą, šeštadienį pranešė jo komanda.
Neįgaliųjų vežimėlis
Neįgaliųjų vežimėlis / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 Sveikata

Niujorkiečiui Patrickui Quinnui 2013 metais buvo diagnozuota šoninė amiotrofinė sklerozė (ALS).

„Su dideliu liūdesiu turime šį ankstyvą rytą pranešti apie Patricko mirtį“, – paraše jo komanda „Facebook“ kovos su ALS aktyvistų grupėje „Quinn for the Win“.

„Visada prisiminsime jį dėl įkvėpimo ir drąsos nenuilstamai kovojant su ALS“, – priduriama žinutėje.

Nors „Ice Bucket Challenge“ akciją, 2014 metais žaibiškai išplitusią per socialinius tinklus, pradėjo ne P.Quinnas, jis kartu su šeimos nariais ir draugais padėjo jai tapti tikru pasauliniu reiškiniu.

Milijonai žmonių sudalyvavo toje kampanijoje, kurios dalyviai turėjo nufilmuoti, kaip apsilieja lediniu vandeniu, paskelbti įrašą internete, o paskui paaukoti pinigų medicinos tyrimams ir paraginti tą patį padaryti kitus.

Iššūkį priėmė ištisos sporto komandos ir plejada įžymybių, įskaitant Tomą Cruise'ą (Tomą Kruzą), Steveną Spielbergą (Stiveną Spilbergą), Billą Gatesą (Bilą Geitsą) ir net buvusį JAV prezidentą George'ą W.Bushą (Džordžą V.Bušą).

Paskaičiuota, kad kampanija ALS moksliniams tyrimams padėjo surinkti 220 mln. dolerių (185 mln. eurų).

Šis sindromas, dėl kurio ligonio kūnas palaipsniui „išsijungia“ degeneruojant jo nervų sistemai, taip pat vadinamas Lou Gehrigo (Lu Gerigo) liga. Šis garsus JAV beisbolininkas mirė nuo ALS 1941 metais.

ALS diagnozės sulaukęs buvęs JAV universiteto beisbolo žaidėjas Pete'as Fratesas (Pitas Freitsas), irgi padėjęs išpopuliarinti „ledinio vandens kibiro iššūkį“, mirė pernai. Jam buvo 34 metai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius