Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

JAV prokurorai: buvę „eBay“ vadovai bauginimo aukoms siuntė tarakonus

Šeši buvę internetinio aukciono „eBay“ vadovai ir darbuotojai vienai porai, kurią jie mėgino įbauginti, nusiuntė dėžę gyvų tarakonų, kruviną kiaulės kaukę ir laidotuvių vainiką, pareiškė JAV prokurorai.
„eBay“
„eBay“ / 123RF.com nuotr.
Temos: 1 eBay

Minėti šeši kaltinamieji elektroninei prekybai skirto naujienlaiškio redaktorių ir leidėją ėmė persekioti po to, kai leidinyje pasirodė straipsnis, kuriame buvo sukritikuota „eBay“, pažymėjo Masačusetso valstijos prokuroras Andrew Lellingas.

Visi šeši buvo apkaltinti sąmokslu dėl kibernetinio persekiojimo ir sąmokslu padaryti poveikį liudytojams, pridūrė jis. Už kiekvieną tokį nusikaltimą skiriama laisvės atėmimo iki penkerių metų bausmė.

Pasak prokurorų, bauginimo kampaniją šešetas pradėjo įgyvendinti 2019 metų rugpjūtį, po to, kai įtariamos aukos iš Masačusetso valstijos Natiko miesto – o nukentėjusiųjų vardai ir lytis skunde nebuvo atskleisti – savo naujienlaiškyje paskelbė straipsnį apie bylinėjimąsi, susijusį su „eBay“.

„Keli iš kaltinamųjų organizavo anoniminį sukrečiančio turinio siuntinių pristatymą į aukų namus. Be kita ko, buvo užsakyta atsiųsti užkonservuotą kiaulės embrioną, kruviną Helovino kiaulės kaukę, laidotuvių vainiką, knygą apie tai, kaip išgyventi sutuoktinio netektį, ir pornografiją – pastarasis siuntinys buvo adresuotas naujienlaiškio leidėjui, bet nusiųstas į jo kaimynų namus“, – pažymima prokuroro paskelbtame pranešime.

Kiaulės embrionas buvo užsakytas, tačiau, pardavėjui pateikus užklausą, nebuvo nusiųstas, pareiškė A. Lellingas reporteriams.

Be to, kaltinamieji socialiniame tinkle „Twitter“ siuntė asmenines žinutes ir viešas žinutes, kuriose kritikavo naujienlaiškio turinį.

Jie taip pat kaltinami slaptu poros sekimu, įskaitant mėginimą jų automobilyje įrengti GPS sekimo prietaisą. Be to, jie kelis kartus lankėsi poros namuose.

Pasak prokurorų, kampanija prieš naujienlaiškio leidėją ir redaktorių buvo pradėta po to, kai du „eBay“ vadovaujantys darbuotojai nusiuntė arba persiuntė trumpąsias žinutes, kuriose buvo nurodyta, jog atėjo laikas „susidoroti“ su naujienlaiškio redaktoriumi.

Tariamos bauginimo aukos kreipėsi į policiją, tačiau kaltinamieji tariamai mėgino trukdyti tyrimui: jie melavo pareigūnams ir klastojo dokumentus.

Kaltinimai pareikšti, be kita ko, 45 metų Jamesui Baugh, kuris „eBay“ anksčiau ėjo už saugą ir saugumą atsakingo vyresniojo direktoriaus pareigas, taip pat 48 metų Davidui Harvilleֹ’iui, buvusiam bendrovės direktoriui, atsakingam už bendrovės atsparumo didinimą.

„eBay“ pranešė, jog visus kaltinamuosius atleido 2019 metų rugsėjį, po to, kai buvo atliktas vidaus tyrimas.

„eBay“ atsiprašo nukentėjusių asmenų ir apgailestauja, kad jiems teko tai patirti“, – pridūrė bendrovė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius