-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jogailos Morkūno nepalieka Čečėnijoje patirtos įkaitų dramos prisiminimai

Prie Lietuvos kariuomenės prisijungę garsūs Lietuvos vyrai pratybų metu patiria ne tik fizinius sunkumus – neretai užduotys sukelia ir stiprius vidinius išgyvenimus. Šįkart LRT laidoje „Tikri vyrai“ sukrečiantį išgyvenimą atskleis TV laidų vedėjas ir renginių organizatorius Jogaila Morkūnas, neretai kitų projekto dalyvių patraukiamas per dantį dėl lengvabūdiško požiūrio į užduotis ir plepumo.
Jogaila Morkūnas
Jogaila Morkūnas / Donato Žvirblio nuotr.

„Vieną vakarą su buvusiu prezidento patarėju Alvydu Medalinsku grįžinėjom iš vieno objekto namo, ir mus paėmė įkaitais. Smūgis į pilvą, man – pistoletas prie smakro, ir į krūmus. Prašė ir išpirkos“, – šiurpų 1994-ųjų vakarą Čečėnijoje prisiminė J. Morkūnas.

Ir tupi ten, šali. Ir tau stresas. Visiems gyvenime jis pasireiškia kitaip. Aš ėmiau kalbėti. Aš kalbėjau, nesveikai kalbėjau, kalbėjau ilgai ir, svarbiausia, gryna rusų kalba. Dabar to tikrai negalėčiau pakartoti, – pasakojo J. Morkūnas.

Dvidešimtmetis Lietuvos televizijos laidos „Panorama“ žurnalistas į Grozno miestą keliavo kartu su parlamentine Lietuvos delegacija.

„Ir tupi ten, šali. Ir tau stresas. Visiems gyvenime jis pasireiškia kitaip. Aš ėmiau kalbėti. Aš kalbėjau, nesveikai kalbėjau, kalbėjau ilgai ir, svarbiausia, gryna rusų kalba. Dabar to tikrai negalėčiau pakartoti”, – pasakojo J. Morkūnas.

Šįkart jis atsisveikins su kitais laidos dalyviais ir paliks projektą. Kartu kariuomenėje tarnavę kolegos negaili jam komplimentų. „Tai buvo verta tavo laiko, verta tų diskomfortinių aplinkybių, verta to nekasdienio mikroklimato, verta to, kad ant tavęs rėkia, verta to, kad tau reikia keltis šeštą ryto ir bėgioti po naktinį Ruklos miestelį...“ – galimybe dalyvauti projekte džiaugėsi ir pats J. Morkūnas.

Įveikus pasalos pratybas, kurių metu tikri vyrai išmoko teisingai apieškoti priešą, sekė daugelį sužavėję mokymai apie sraigtasparnio nutupdymą. Skrydis virš poligono dalyviams sužadino ir malonius sentimentus:

„Pirma mintis, kuri atėjo į galvą, tai kokia vis dėl to graži yra Lietuva. Turbūt niekur kitur nenorėčiau gyvent, kaip tik Lietuvoje. Tikrai”, – pakerėtas skrydžio metu matytų vaizdų kalbėjo Marijus Žiedas.

Tikrų vyrų nuotykiai ir dramos Ruklos poligone – jau šį ketvirtadienį, 19.40 val. per LRT televiziją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius