Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jungtinėse Valstijose sunkiai besiverčianti moteris penkis mėnesius nežinojo, kad tapo milijoniere

Kalifornijoje gyvenančiai Julie Cerverai sunkiai sekėsi rasti pinigų apmokėti 600 dolerių sąskaitą už elektrą, maitinti savo šeimą ir rūpintis, kad jai dėl skolų nebūtų atjungta kabelinė televizija, tačiau moteris nežinojo, kad ji jau penkis mėnesius yra milijonierė.
(Iš kairės): Charliena Borunda su motina Julie Cervera
(Iš kairės): Charliena Borunda su motina Julie Cervera / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Visą tą laiką jos loterijos bilietas, išlošęs 23 mln. dolerių prizą, gulėjo užmirštas moters automobilio daiktadėžėje.

Ketvirtadienį kažkas telefono žinute atsiuntė nuotrauką, kuriame J.Cerveros dukta Charliena Marquez matoma perkanti laimingąjį bilietą gėrimų parduotuvėje Palmdeilo mieste. Šią nuotrauką paskelbė loterijos organizatoriai, ieškantys nežinomos nugalėtojos, gegužę laimėjusios didelį aukso puodo.

„Užsidėjau savo 99 centus kainavusius akinius – ir turėjau užsidėti juos dvejus, kad ją įžiūrėčiau“, – sakė 69 metų J.Cervera. Moteris atpažino savo dukrą neryškioje nuotraukoje, tačiau vis tiek neįstengė perskaityti teksto.

„Maniau, kad ji apiplėšė banką, nes nemačiau žodžių viršuje, – juokdamasi pasakojo J.Cervera. – Taigi, užsidėjau trečius akinius – ir ten buvo parašyta, kad ji laimėjo. Negalėjau patikėti!“

Gegužę motina ir dukra važiavo automobiliu namo, kai Ch.Marquez pasijuto blogai ir paprašė motinos stabtelėti, kad ji galėtų nusipirkti butelį vandens.

„Jai visada pasidaro bloga mašinoje“, – aiškino J.Cervera.

J.Cervera paprašė dukros nupirkti jai loterijos bilietą ir pasirausė savo rankinėje, ieškodama dolerio. Ch.Marquez iš pradžių protestavo, tačiau galiausiai nupirko mamai loterijos „Super Lotto Plus“ bilietą už savo pinigus.

„Pasidėjau jį savo naujoje mašinoje. Automobilis senas, bet man jis naujas. Bilietas ten išbuvo penkis mėnesius“, – J.Cervera sakė penktadienį per spaudos konferenciją, kurioje dalyvavo kartu su savo trimis suaugusiais vaikais ir šešiais anūkais.

„Mano namuose guli apie 200 bilietų. Niekada netikrinu savo bilietų“, – aiškino moteris.

Tačiau kai ji patikrino daiktadėžę, laimingasis bilietas tebebuvo ten, kur jį buvo palikusi. Jo galiojimas turėjo baigtis lapkričio 26 dieną, todėl loteriją organizuojanti bendrovė „California Lottery“ pradėjo ieškoti laimėtojo.

Pareigūnai rado parduotuvės „Michael's Market and Liquor“ apsaugos kamerų vaizdo įrašus ir paskelbė nuotrauką, kurią J.Cerveros kita dukra pastebėjo dienraštyje „Antelope Valley Press“.

Našlė J.Cervera, pastaruosius 20 metų gyvenusi iš neįgalumo pašalpos, sakė, kad šeima pastaruoju metu išgyveno sunkius laikus. Pernai jos 47 metų sūnus Rudy žuvo per motociklo avariją, palikdamas keturis paauglius vaikus.

Ch.Marquez iš pradžių nepatikėjo draugų ir artimųjų skambučiais ir žinutėmis, pranešančiomis, kad toje nuotraukoje iš tiesų matoma ji.

„Mano sesuo paskambino 11 valandą vakaro ir mane pažadino. Ji pareiškė: „Mergužėle, ten tu.“ Atsakiau: „Ne, ne aš“, nes dar nebuvau jos (nuotraukos) mačiusi“, – pasakojo moteris.

Tačiau kitą rytą Ch.Marquez suprato nupirkusi laimingą bilietą, kuris galės pataisyti jos motinos ir visos šeimos finansinę padėtį daugeliui metų.

Našlė J.Cervera, pastaruosius 20 metų gyvenusi iš neįgalumo pašalpos, sakė, kad šeima pastaruoju metu išgyveno sunkius laikus. Pernai jos 47 metų sūnus Rudy žuvo per motociklo avariją, palikdamas keturis paauglius vaikus.

„Atiduočiau viską, kad galėčiau susigrąžinti savo sūnų“, – moteris ištarė ir pravirko. Jos vyriausias anūkas Rudy jaunesnysis apkabino senelę, o visa šeima kartu braukė ašaras.

„Dabar bus pasirūpinta visais mano anūkais ir mano (trimis) dukromis, – sakė ji. – Esu nepaprastai laiminga. Nusipirksiu sau sportbačius.“

Moteris taip pat yra įsivaikinusi du penkerių ir devynerių metų berniukus, kurie turi vystymosi sutrikimų.

„Didelė dalis (pinigų) atiteks jiems, todėl kai manęs nebebus, jiems viskas bus gerai, – sakė J.Cervera. – Ketinu nuvežti juos į Disneilendą – tikrai ketinu! Ir mes už viską sumokėsime.“

J.Cervera savo prizą galėjo atsiimti per 180 dienų, kitaip šie pinigai būtų išdalyti Kalifornijos mokykloms.

Vienas žmogus, laimėjęs 52 mln. dolerių aukso puodą Kalifornijos mieste Frimonte, rugpjūtį buvo surastas panašiomis aplinkybėmis, kai loterijos pareigūnai paskelbė paiešką.

Per pastaruosius fiskalinius metus liko neatsiimti daugiau nei 20,5 mln. dolerių vertės piniginių prizų.

J.Cervera sakė pasirinksianti vienkartinę laimėtos išmoką – 17,8 mln. dolerių.

„Po 30 metų manęs jau nebebus“, – aiškino ji.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius