Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jūrų muziejus kviečia fotografuoti Baltiją

Rugpjūtis – tai laikas, kai poilsiauti prie Baltijos jūros yra maloniausia. Vis dažniau užtraukiant dangų debesims, ežerai ir upės ima vėsti, o jūra mielai dovanoja per vasarą sukauptą šilumą.
Jūrų muziejus kviečia originaliai įamžinti Baltijos jūrą.
Jūrų muziejus kviečia originaliai įamžinti Baltijos jūrą. / Jūrų muziejaus nuotr.

Lietuvos jūrų muziejus kviečia ne tik lepintis jūros malonumais, bet ir grožėtis ja. O pastebėjus tą grožį, fiksuoti jį nuotraukose ir pateikti jas tarptautiniam konkursui http://contest.balticmuseums.net, kurį organizuoja aplink Baltijos jūrą esantys muziejai, susibūrę projekte „BalticMuseums 2.0 Plus“. Gražiausias Baltijos nuotraukas kviečiame pateikti iki rugsėjo 30 dienos.

Pasak Jūrų muziejaus direktorės Olgos Žalienės, konkurso nugalėtojo, kuris bus renkamas balsuojant projekto tinklalapyje, laukia originali dovana – penki bilietai apsilankymui viename iš projekte dalyvaujančių muziejų, kurį pasirinks pats nugalėtojas. 

„Toks konkursas – tai ne tik galimybė pasidalinti su kitais gražiausiomis atostogų akimirkomis, – sakė muziejaus direktorė,  – bet ir šansas išgarsėti talentui. Nugalėtojo nuotraukos bus eksponuojamos Vokietijos okeanografijos muziejuje Štralzunde, kuris yra gausiai lankomas turistų ir pelnė 2010-ųjų Europos muziejaus vardą“.

Tarptautiniam projektui „BalticMuseums 2.0 Plus“ susibūrė šeši partneriai iš Vokietijos, Lenkijos, Lietuvos ir Rusijos, kuriantys pažangias technines lankytojų ir turistų informavimo bei komunikavimo priemones okeanografijos muziejams. Lietuvos jūrų  muziejus projekte bendradarbiauja su Vokietijos okeanografijos muziejum,  Gdynios akvariumu (Lenkija),  Pasaulio vandenyno muziejum (Kaliningradas, Rusija), Štralzundo Taikomųjų mokslų ir Štetino universitetais. Projekto, kurį finansuoja Europos sąjunga,  tikslas – sukurti ir įdiegti vieningą elektroninių gidų sistemą anglų, lietuvių, rusų, lenkų, vokiečių ir latvių kalbomis šiuose muziejuose

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius