Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Kablio“ riedlenčių parke nugriaudėjo tarptautinės ekstremalaus sporto varžybos

Spalio 27–28 dienomis „Kablio“ riedlenčių parke šėlo daugiau nei šimtas ekstremalaus sporto meistrų iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos. Dvi dienas trukusi ekstremalų fiesta „Kablys Autumn Session'17“ oficialiai atidarė septintąjį „Kablio“ riedlenčių parko sezoną.
„Kablys Autumn Session'17“
„Kablys Autumn Session'17“ / Projekto partnerio nuotr.

Visų ilgai lauktas kasmetinis „Kablio“ ekstremalaus sporto festivalis šiemet prasidėjo spalio 27 d., penktadienį. Ši diena buvo skirta jaunųjų riedlentininkų varžyboms. Vos pravėrus „Kablio“ duris, riedlenčių parką apgulė jaunieji riedlentininkai iš visos Lietuvos, jie varžėsi dviejose amžiaus grupėse. 12 metų ir jaunesnių riedlentininkų pogrupyje triumfavo Lukas Vaškelaitis, antrą ir trečią vietas atitinkamai pasidalijo Jonas Ašmonas ir Teodoras Šinčikas. 13–16 metų riedlentininkų varžybas laimėjo Vilius Jagminas, antra vieta atiteko Gustui Šilgariui, trečioji – Nikitai Trofimov. Nugalėtojai buvo apdovanoti „Kablio“ riedlenčių parko ir „Beasty.lt“ įsteigtais prizais. Lukas Vaškelaitis ir Gustas Šilgaris buvo perkvalifikuoti į pagrindinių „KAS'17“ varžybų finalus.

Projekto partnerio nuotr./„Kablys Autumn Session'17“
Projekto partnerio nuotr./„Kablys Autumn Session'17“

Spalio 28 d., šeštadienį, užvirė dar rimtesnės kovos. Nuo pat ryto „Kablio“ riedlenčių parke pradėjo treniruotis per šimtą ekstremalų, tarp jų net 25 svečiai iš įvairių Latvijos ir Estijos miestų. Tuo metu žiūrovų tribūnas užplūdo gausybė ekstremalaus sporto aistruolių ir smalsių žiūrovų. 13.00 val. kartu su riedlentininkų kvalifikaciniais važiavimais startavo ir tiesioginė varžybų transliacija „Kablys + skatepark“ facebook paskyroje, ją per visą dieną stebėjo per 2000 žiūrovų. Pirmiesiems riedlentininkų važiavimams pasibaigus vyko BMX dviratininkų kvalifikacijos ir Inline riedutininkų pasirodymas. Geriausiais Inline riedutininkais nedelsiant buvo pripažinti Justas Karčauskas iš Palangos, Modestas Nemsevičius iš Panevėžio ir vilnietis Skirmantas Skukauskas. Vėliau žiūrovai persikėlė į „Kablyje“ vykusį kino seansą, kuriame buvo pristatyti trys lietuviški dokumentiniai filmai apie riedlenčių sportą. Tuo metu varžybų teisėjai kruopščiai susumavo kvalifikacinių važiavimų taškus ir atrinko „KAS’17“ finalų dalyvius.

Galiausiai, nugriaudėjus riedlentininkų ir BMX dviratininkų finalams, paaiškėjo geriausieji iš geriausių. Stipriausiu riedlentininku buvo pripažintas Rokas Ignotas iš Klaipėdos, antroji vieta atiteko estui Aleksandr Tubin, trečioji – Rudolfs Rorbahs iš Rygos. „KAS’17“ BMX dviračių varžybų čempionu tapo latvis Marek Kuhalskis, antrąją vietą užėmė klaipėdietis Tautvydas Gelumbickas, trečias buvo Karlis Leitis iš Kuldygos. Finalų metu taip pat vyko „Crank skate best trick“ ir „Parbmx best trick“ rinkimai. Geriausią triuką su riedlente atliko vilnietis Mantas Vaškelaitis, o įspūdingiausią judesį su BMX dviračiu pademonstravo latvis Krists Kanuks. Vakare visi vyresnieji dalyviai laimėtojų sveikinti rinkosi „Kablys + Club“ organizuotame vakarėlyje „Darkroom“.

„Kablio“ riedlenčių parke visus metus veikia riedlenčių mokykla, vyksta stovyklos, organizuojamos gimtadienių šventės ir ekstremalaus sporto varžybos. Visas naujienas ekstremalaus sporto entuziastai gali stebėti „Kablys + skatepark“ facebook ir instagram socialinių tinklų paskyrose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius