Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kai principai nugali: pensininkė iš Vokietijos jau 15 metų gyvena be pinigų ir jaučiasi laiminga

69 metų pensininkė iš Vokietijos Heidemarie Schwermer pusantro dešimtmečio gyvena be pinigų ir tvirtina esanti laiminga.
Heidemarie Schwermer
Heidemarie Schwermer / Kadras iš „YouTube“
Temos: 2 Vokietija Pinigai

„Iš pradžių aš visą laiką jutau baimę. Bet dabar man patinka toks gyvenimo būdas, kai nežinau, kas su manimi nutiks rytoj“, – sako savanoriško eksperimento dalyvė.

1996 metais H.Schwermer, išsiskyrusi dviejų vaikų motina, nusprendė iš esmės pakeisti savo gyvenimą: ji metė darbą, išsikraustė iš nuomojamo buto, išdalijo visas savo santaupas, uždarė sąskaitą banke, atsisakė medicininio draudimo ir pradėjo gyventi be pinigų.

„Iš pradžių ketinau taip gyventi metus, tačiau vėliau įsitraukiau ir neseniai atšvenčiau penkioliktąją bepinigystės sukaktį“, – moterį cituoja leidinys „The Local“.

Šiuo metu H.Schwermer baigia rašyti trečiąją savo knygą. Gyvena ji Šiaurės Vokietijoje, Vilhemshafene, name, į kurį ją įleido šeimininkas mainais už tai, kad ji išneš šiukšles ir prižiūrės pievelę.

Savo 700 eurų pensiją kas mėnesį ji išdalija draugams ir kitiems žmonėms, kuriems jų trūksta. Honorarus už ankstesnes knygas, kuriose ji aprašo savo patirtį, moteris smulkiais banknotais išdalijo atsitiktiniams praeiviams.

Maitinasi pensininkė sveiko maisto parduotuvėje, kurios savininkas atiduoda jai nurašytas prekes, kartais daržovių iš savo daržo duoda jos pažįstamas. Kai kada moteris apsilanko nemokamoje vargšų ir bedarbių valgykloje.

„Atsisakiusi pinigų suradau laimę, laisvę ir vidinę ramybę“, – tikina H.Schwermer.

Moteris apie savo patirtį gyventi be pinigų yra pasakojusi ne vienoje televizijos laidoje. Ji taip pat yra vedusi kelis seminarus, apie ją sukurtas dokumentinis filmas.

H.Schwermer tikina, kad pinigai atitraukia žmones nuo daug svarbesnių dalykų ir neigiamai veikia jų santykius. Moters nuomone, tai pradeda suprasti vis daugiau ir daugiau žmonių, tad ji tikisi sulaukti savo pasekėjų.

VIDEO: Living Without Money - trailer

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius