Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaimas, kuriame nėra vaikų

Kai kurie Firhalo kaimą (Škotija) vadina vaikų nekenčiančių pabaisų vieta, tačiau jo gyventojai tiesiog mėgaujasi ramybe.
Turėti namą Firhalo kaime gali tik vyresni nei 45 metų žmonės.
Turėti namą Firhalo kaime gali tik vyresni nei 45 metų žmonės. / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Vaikai Škotija

Firhalo kaimo gyventojai privalo laikytis griežtų taisyklių. Vienas namų ūkis gali turėti vieną šunį. Žmonėms čia draudžiama auginti antis, triušius, balandžius ir bites. Maža to, šiame kaime jokiu būdu negali augti nė vienas vaikas, o žmogus, norintis čia turėti namą, privalo būti vyresnis nei 45-erių, rašo BBC interneto svetainė.

Čia gyvenančių žmonių anūkai ir vaikai gali juos lankyti, tačiau yra taisyklės, numatančios, kaip dažnai jie tai gali daryti. Dėl šios priežasties BBC radijo laidų vedėja Kati Whitaker vienoje laidoje iškėlė klausimą, ar gražu, ar praktiška atskirti pagyvenusius žmones nuo visuomenės.

Tačiau Firhalo kaimo gyventojai teigia esantys patenkinti, kad jame rado tylą ir ramybę. „Čia kasdien gali girdėti paukščių giesmes, stebėti voveres ir mėgautis nuostabia gamta“, – pasakojo kaimo gyventoja Edwina Ellis.

Tuo tarpu nekilnojamojo turto agentė Lesley-Ann Fraser tikino, kad žiniasklaida, sužinojusi apie šio kaimo ypatumus, išpūtė didžiulį burbulą. „Žiniasklaida taip išpūtė šį reikalą, kad galima pamanyti, jog čia gyventi nori tik vaikų nekenčiančios pabaisos“, – sakė L.A.Fraser.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius