-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip be vargo išrinkti dovaną mamai, bosui ir antrajai pusei?

Kalėdines dovanas šeimai, draugams ar kolegoms lengviau bus išsirinkti jeigu iš anksto apsispręsite, kokios daiktų kategorijoms vieniems ar kitiems tinka labiausiai. Pamėginkime glaustai apžvelgti populiariausius dovanų rinkinius, kuriuos siūlo skandinavų dizaineriai.
Kalėdinės dovanos / Iittala nuotr.
Kalėdinės dovanos / Iittala nuotr.

Verslui

Kolegoms, kuriuos ketiname pasveikinti švenčių proga, norisi išrinkti kažką subtilaus. Ypač kai dovaną perkame vadovui (-ei), siekiame, jog ji nebūtų banali, o veikiau rafinuota, puošianti jo (ar jos) darbastalį ar verslo aplinkos erdvę.

Vietoj įprastų kanceliarinių prekių, kurias dažniausiai renkamės tokiu atveju, galime pasižvalgyti į kūrybiškus interjero dizaino objektus, turinčius išliekamąją vertę. Puikus pavyzdys - stilinga „Iittalos“ dizainerio Oivos Toikkos stiklo paukščių kolekcija, kuri lengvai gali derėti tiek darbinėje, tiek asmeninėje erdvėje.

Verslo dovanos / Iittala nuotr.
Verslo dovanos / Iittala nuotr.

Vyresniems tėvams ir seneliams

Artimiausiems šeimos nariams dažniausiai stengiamės dovanoti tai, kas būtų ne tik jauku, bet ir praktiška. Jeigu dovaną renkame vyresniesiems, atsižvelgiame ir tai, jog dovana galėtų pasitarnauti ir jų sveikatai.

Gardūs skanėstai, vitaminai ar šilti ir jaukūs tekstilės gaminiai – pagrindinės dovanų grupės, kuriomis žiemos metu norime aprūpinti artimuosius. Į šią kategoriją gali pakliūti rankų darbo šokolado rinkinys, įvairūs maisto papildai, avikailio šlepetės, šilti ir švelnūs pledai, veltiniai rūbai ar papuošalai ir t.t.

Priklausomai nuo žmogaus, kuriam kuriame dovanos kraitį, galime sukomplektuoti keletą pasirinktų daiktų ir taip pradžiuginti žiemos idile.

Dovanos tėvams ir seneliams / Iittala nuotr.
Dovanos tėvams ir seneliams / Iittala nuotr.

Mažiesiems

Be abejonės, Kalėdų senelis aplanko ir pačius jauniausius šeimos narius. Dažniausiai jis juos apdovanoja dosniausiai, juk, galų gale, tai yra viena magiškiausių ir labiausiai jų laukiamų metų švenčių...

Be įprastų žaislų, kuriuos renkame pagal jaunėlių poreikius, juos galime nudžiuginti ir įvairiais puodeliais bei žaismingomis servetėlėmis, kurios ne tik papuoš šventinį vaikų stalą, bet ir suteiks daugiau žaismės ir šventiškumo.

Dovanos vaikams / Iittala nuotr.
Dovanos vaikams / Iittala nuotr.

Draugų porai

Dažną dilema ištinka, kai reikia išrinkti dovaną artimai draugų porai. Kaip sukurti bendrą rinkinį, kuriuo galėtų pasinaudoti tiek viena, tiek kita antroji pusė? Puošnūs stalo įrankiai, išskirtinės vyno taurės ar lėkštės – universalus sprendimas, kurio gailėtis niekuomet neteks.

Viena vertus, tai praktiška dovana, kuria draugai kartu galės naudotis kiekvieną dieną. Kita vertus, indai yra ilgalaikiai daiktai, kurie gali tarnauti net ir visą gyvenimą. Pasirinkę autentiškus, dizainerių kurtus darbus būsite tikri, jog bėgant laikui jūsų dovana įgaus vis didesnę išliekamąją vertę.

Dovanos draugams / Iittala nuotr.
Dovanos draugams / Iittala nuotr.

Antrajai pusei

Maloniai nustebinti savo antrąją pusę gali būti ir pats lengviausias, ir pats sunkiausias uždavinys. Tik jūs geriausiai žinote, ko jam (jai) reikia, kita vertus, norėdami iš tiesų padaryti malonų siurprizą, turėsite nemenkai pasukti galvą, ką supakuoti po egle.

O gal nieko pakuoti nereikia? Sukurkite jaukų ir romantišką namų kampelį, kur galėsite šiltai susivynioję į pledus praleisti vakarą vienas kito glėbyje. Idilišką atmosferą jums padės sukurti įvairiaspalvės stiklo žvakidės, afrodiziako kupini namų kvapai bei švelni, visą apgaubianti tekstilė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius