Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kaip tapti patrauklia asmenybe

Giliai širdyje visos norime, kad aplinkiniai mus mėgtų. Žinome, jog tada būsime labiau gerbiamos, vertinamos, turėsime daugiau galimybių gauti geresnį darbą, labiau seksis meilė. Pasirodo, to pasiekti nėra be galo sunku. Šiek tiek optimizmo, noro, užsispyrimo, žinių, praktikos, ir jūs tapsite žavingomis asmenybėmis!
Moterys
Moterys / 123rf.com nuotr.

Nepriekaištingas makiažas, daili šukuosena, grakščios kojos, nauji bateliai, masinantis kvepalų dvelksmas... Visa tai padeda moterims atrodyti patraukliai. Vis dėlto psichologai sako (o gal pastebėjote ir pačios), kad gebėjimas žavėti ir patikti žmonėms priklauso ne nuo kūno linijų ar drabužių. Kitaip tariant, kartais net tarsi nuo madų žurnalo viršelio nužengusi moteris nublanksta prieš gatvėje sutiktą merginą. Šiltai besišypsančią, nuoširdžiai besijuokiančią, atidžiai išklausančią. Tokią, kuri spinduliuoja gyvenimo džiaugsmą, nenusuka akių, kai reikia pagalbos, ir sugeba nekalbėti mums opiomis temomis, neužduoti klausimų, į kuriuos nenorime atsakyti.

Nesvarbu, esame vyras, ar moteris. Jauni ar vyresniojo amžiaus. Uždirbame daug ar mažai. Tikime magija ar Dievu. Su tokiu žmogumi, kuris dažniausiai apibūdinamas kaip charizmatiškas, norime būti visi. Taigi kas ta charizma?

Charizma, išvertus iš graikų kalbos, – „dovana, ypatinga Dievo malonė, talentas“. Charizmatiškais vadinami žmonės, galintys lengvai patraukti dėmesį ir sukelti aplinkinių susižavėjimą dėl savo asmenybės ir (ar) išvaizdos bruožų. Psichologijos mokslų daktaras amerikietis Ronaldas E.Riggio, daugiau nei trisdešimt metų tyrinėjas charizmą, išskiria šešias pagrindines charizmatiškos asmenybės savybes.

Gebėjimas reikšti emocijas. Charizmatiški žmonės nuoširdūs, jausmus reiškia spontaniškai. Turbūt pažįstate tokių žmonių, kuriems įėjus pro duris visas kambarys tarsi nušvinta. Arba, jei jie blogos nuotaikos, viskas aplinkui gali staiga „apsiniaukti“. Gebėdami atvirai reikšti jausmus, jie lemia aplinkinių nuotaiką ir savijautą.

Atidumas. Charizmatiški žmonės sugeba įsiklausyti į tai, ką sako pašnekovas, ir sureaguoti. Todėl su jais kalbantis žmogus pasijunta taip, lyg būtų išskirtinis, svarbiausias, įdomiausias visame pasaulyje, o jo problemos ar džiaugsmai – patys reikšmingiausi.

Gebėjimas bendrauti. Kitaip tariant, charizmatiškas žmogus puikiai kalba, lengvai susipažįsta, užmezga kontaktą, sudomina, įtraukia į pokalbį. Paprastai jie būna puikūs oratoriai, sugeba įtikinti ir savo žodžiais paveikti klausytojų nuotaiką, jausmus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius