-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Kam lietuviai išleistų netikėtai gautus 5 tūkst. lt?

Netikėtai gautus 5 tūkst. litų maždaug trečdalis arba 29 proc. respondentų išleistų būsto remontui, maždaug tiek pat apklaustųjų šią pinigų sumą atidėtų pensijai, taupymui ir investavimui, rodo „Aviva Lietuva“ užsakymu atlikta gyventojų apklausa.
Moteris su taupykle
Moteris su taupykle / Fotolia nuotr.

Savo ateities pensijai netikėtai gautą 5 tūkst. litų sumą atidėtų 7 proc. Lietuvos gyventojų, o taupymui ir investavimui minėtą pinigų sumą skirtų 23 proc. apklausos respondentų.

„Finansų krizė prieš kelerius metus neigiamai paveikė daugelio namų ūkių pajamas ir galimybes investuoti į savo buitį, kasdienes prekes ar pomėgius, todėl nenuostabu, kad nemaža dalis gyventojų netikėtai gautus pinigus kaip amortizaciją už praėjusį laikotarpį panaudotų būtent šioms reikmėms“, – komentuoja „Aviva Lietuva“ Komunikacijos skyriaus vadovė Kristina Rekašienė.

Finansų krizė prieš kelerius metus neigiamai paveikė daugelio namų ūkių pajamas ir galimybes investuoti į savo buitį, kasdienes prekes ar pomėgius, todėl nenuostabu, kad nemaža dalis gyventojų netikėtai gautus pinigus kaip amortizaciją už praėjusį laikotarpį panaudotų būtent šioms reikmėms.

Apklausa atskleidė, kad pomėgiams ir laisvalaikiui gautą 5 tūkst. litų sumą išleistų 20 proc. Lietuvos gyventojų, kasdienės prekėms minėtą sumą išleistų 13 proc. respondentų. Įdomu tai, kad 8 proc. „Aviva Lietuva“ apklausos dalyvių teigia, kad gavę tokią pinigų sumą – finansiškai paremtų savo tėvus ir artimuosius.

„Vis dėlto mūsų atlikta apklausa parodė, kad nemaža dalis respondentų išmoko taupymo ir atsakingo planavimo pamokas, todėl gavę papildomų lėšų, jas pagal galimybes paskirstytų ateičiai ar investuotų“ , – sako K.Rekašienė.

„Aviva Lietuva“  gegužės 5-14 dienomis apklausė beveik 6 tūkst. Lietuvos interneto vartotojų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius