-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kanzaso gubernatoriaus rinkimuose kandidatuos keturi paaugliai

Dėl Kanzaso gubernatoriaus posto kitąmet kovos net keturi paaugliai, penktadienį pranešė vietos žiniasklaida.
JAV vėliava
JAV vėliava / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujausias iš beveik 20 kandidatų į valstijos vadovo postą – 17-metis Dominicas Scavuzzo. Trečiadienį savo kampanijos iždininku jis paskyrė savo tėvą, pranešė leidinys „The Hutchinson News“. Gretimos Misūrio valstijos Kanzas Sičio Jėzuitų berniukų mokyklos abiturientas sakė, kad šie rinkimai yra „gera galimybė“ įgauti patirties.

Kanzase kandidatams į gubernatorius nėra keliama jokių reikalavimų. Dėl to keli paaugliai iš Kanzas Sičio ir Vičitos jau paskelbė dalyvausiantys 2018-ųjų rinkimuose. D.Scavuzzo ir dar du nepilnamečiai kandidatai laikosi respublikonų pažiūrų, o dar vienas yra demokratas.

Politologijos profesorius Russellas Foxas iš vietos universiteto sakė, kad tie paaugliai neturės pakankamai lėšų ar populiarumo, kad jų kampanijos būtų sėkmingos.

„Tie vaikai daro tai dėl triuko, ir jie pripažįsta, kad daro tai dėl triuko“, – sakė politologas. Jo manymu, kai kurie žmonės galbūt balsuos už paauglius, „bet dauguma to nedarys“.

Atstovų rūmų daugumos lyderis Donas Hinemanas naujienų agentūrai AP sakė, kad įstatymų leidėjai turėtų pagaliau nustatyti minimalų kandidatų į gubernatorius amžių.

„Apskritai, kaip vyresnio amžiaus žmogus manau, kad vertinga pasisemti gyvenimiškos patirties prieš įsitraukiant į politiką“, – sakė 70 metų D.Hinemanas.

„Galbūt jiems verčiau reikėtų kandidatuoti į studentų tarybą“, – sakė jis apie jaunuolius, pasiryžusius dalyvauti Kanzaso gubernatoriaus rinkimuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius