Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karštas šokoladas iš oranžinio puodelio – skanesnis

Europos mokslininkai teigia atradę dar daugiau įrodymų, kad tai, kaip pateikiamas maistas ir gėrimai, daro didelę įtaką skonio suvokimui.
Šokoladas
Šokoladas / Fotolia nuotr.
Temos: 1 Šokoladas

Valensijos politechnikos universiteto ir Oksfordo universiteto mokslininkai atrinko 57 savanorius ir paprašė jų ragauti karšto šokolado, pateikiamo keturių spalvų plastikiniuose puodeliuose – baltuose, kreminiuose, raudonuose ir oranžiniuose. Visų jų vidus buvo baltas.

Visuose mėginiuose šokoladas buvo tas pats, tačiau savanoriai teigė, kad jis skanesnis, kai supiltas į oranžinės ar kremo spalvos puodelius.

„Taros, kurioje pateikiamas maistas ir gėrimai, spalva gali sustiprinti kai kurias savybes, pavyzdžiui, skonį ir aromatą“, – Valensijos universiteto pranešime cituojama Betina Piqueras-Fiszman.

Anot jos, šie duomenys galėtų praversti virėjams ir maisto gamintojams.

Anksčiau atliktame tyrime nustatyta, kad geltona tara padeda gaiviuosiuose gėrimuose geriau pajusti citrinos skonį; šaltų spalvų, pavyzdžiui, mėlynos, gėrimai geriau malšina troškulį nei šiltų spalvų, pavyzdžiui, raudonos; o jei gėrimai rožiniai, manoma, kad jie saldesni. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius