Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas 5 minutes pasaulyje nužudomas krikščionis

Kas 5 minutes, dėl tikėjimo pasaulyje žūva krikščionis – pirmą kartą šiuos skaičius sociologas Massimo Introvigne, ESBO bendradarbis, paviešino dar 2011 m. birželyje.
Kryžius
Kryžius / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jis apskaičiavo, kad kiekvienais metais įvairiose pasaulio vietose nužudomi mažiausiai 105 tūkst. krikščionių, tik todėl, kad jie išpažįsta Kristų.

Šis skaičius per pastaruosius metus išaugo dramatiškai dėl krikščionių žudynių tuose Artimųjų Rytų regionuose, kur siaučia vadinamosios Islamo valstybės kovotojai, – primena Christianpost.com.

„Jei pasaulis ignoruos šiuos piktinančius duomenis, jei smurtas nebus sustabdytas, jei mes nepripažinsime, kad krikščionių persekiojimas – baisi pasaulio tragedija, kurią sukėlė siaučianti prievarta ir religinė diskriminacija, tuomet įvairių religijų dialogas bus prilygintas tik mieguistoms, tuščių kalbų konferencijoms, kurios nesuteikia konkrečių rezultatų“, – sakė M.Introvigne Ženevoje vykstančioje krikščionių, žydų ir musulmonų dialogo konferencijoje.

Panašūs skaičiai buvo neseniai patvirtinti labdaros organizacijos „Caritas Italiana“, kuri palaiko krikščionis visame pasaulyje. Bent 100 milijonų krikščionių visame pasaulyje – ypač Artimuosiuose Rytuose ir Afrikoje – persekiojami dėl savo tikėjimo, kartu su kitų religinių mažumų išpažinėjais.

Be to, 50 – 70 tūkst. krikščionių yra internuoti stovyklose Šiaurės Korėjoje, – teigiama šios organizacijos ataskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Reklama
Kam ir kada reikalingi saulės akiniai ir dirbtinis akių drėkinimas
Reklama
Šiaulių banko grupės valdomi pensijų fondai į daugiabučių renovaciją investuoja dar 7,5 mln. eurų
Užsisakykite 15min naujienlaiškius