Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šeštadienį Šakiuose – tarptautinis cirko festivalis „4 stichijos“

Šeštadienį prie Šakių ežero 21 valandą prasidės tarptautinis cirko festivalis „4 stichijos“, sujungsiantis pasaulio sandarą atspindinčias gamtos jėgas – Žemę, vandenį, orą ir ugnį. Renginio metu, kaip teigiama pranešime žiniasklaidai, praėjusią savaitę atplukdyta prieplauka virs scena, skambės olandų Dj Dave'o Nazza ir Nicko Paupptito garso takelis.
Festivalis „4 stichijos“
Festivalis „4 stichijos“ / Organizatorių nuotr.

Scenoje pasirodys šokėjai, muzikantai ir cirko artistai.

Viešnia iš Lenkijos, sportinės akrobatikos Lenkijos čempionė, dalyvavusi Europos ir Pasaulio čempionatuose Agnieszka Rawinis surengs netradicinį pasirodymą vandens pripildytoje taurėje.

Iš Moldovos į Šakius atvyksta jėgos bei batuto akrobatai Andrejus Diužinovas ir Anatolijus Nikolajevas, kurių profesionalumui plojo Turkijos, Ukrainos, Rumunijos, Slovakijos, Danijos, Olandijos, Vokietijos, Prancūzijos cirko gerbėjai. Dueto pasirodymas Monte Karlo cirko festivalyje laimėjo „Auksinio klouno“ įvertinimą.

Organizatorių nuotr./Festivalis „4 stichijos“
Organizatorių nuotr./Festivalis „4 stichijos“

Festivalyje savo numerius pristatys Lietuvoje ir Europoje gerai žinomi Šakių cirko mokyklos auklėtiniai. Šakių gyventojai atpažins buvusį miesto meno mokyklos mokytoją, orkestro vadovą, trimito virtuozą, studijavusį Italijos „Conservatorio Statale G.P. Da Palestrina” konservatorijoje, grojusį įvairiuose pučiamųjų instrumentų bei simfoniniuose orkestruose, Nerijų Jakštonį.

Scenoje pasirodys solistė Vismantė Vasaitytė - Lietuvos muzikos ir teatro akademijos dainavimo specialybės studentė. Vismantė - daugkartinė konkurso „Dainų dainelė“ laureatė, tarptautinio S.Moniuškos konkurso laureatė, aktyviai koncertuojanti ir Lietuvoje, ir užsienyje.

Muzikos gerbėjai Šakiuose turės galimybę susitikti su dainininke, Lietuvos televizijų muzikinių projektų nugalėtoja Vilija Matačiūnaite ir kartu su ja koncertuosiančiu pučiamųjų orkestru. Scenoje taip pat pasirodys aktorė ir atlikėja Neringa Nekrašiūtė.

Organizatorių nuotr./Festivalis „4 stichijos“
Organizatorių nuotr./Festivalis „4 stichijos“

Renginio Šakiuose režisierius ir choreografas – žinomas šokio pedagogas Marijanas Staniulėnas. Televizijos projekto „Lietuvos balsas“ režisierius, šokęs Lietuvos ir užsienio teatruose, kasmet režisuoja ir kuria choreografiją M.A.M.A. apdovanojimams, televizijos šokių projektams. Du kartus iškovojęs pasaulio hiphopo čempiono vardą, Marijanas yra dirbęs su JAV, Pietų Korėjos muzikantais, kūręs šokius jų vaizdo klipams, taip pat dirba režisieriumi ir choreografu Turkijoje vykstančiame grožio konkurse „Miss Exlusive of the World“.

Originalius kostiumus projektui sukūrė ilgametė Klaipėdos sportinių šokių ansamblio „Žuvėdra“ narė, daugkartinė Europos ir pasaulio čempionatų prizininkė, trenerė, drabužių dizainerė Aina Zinčiukaitė.

Cirko tradicijos Šakiuose senos. 1959 metais čia buvo įsteigtas pirmasis Baltijos šalyse cirkas „Žuvėdra“. Tarptautinio cirko festivalio „4 stichijos“ iniciatoriai – Šakių cirko mokyklos vadovai, profesionalūs cirko artistai Itana ir Raimondas Januševičiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius