-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirtadienį 15min studijoje lankėsi Iraną perbėgusi maratonininkė K.Palten

Ketvirtadienį 15min studijoje lankėsi bėgikė iš Švedijos Kristina Palten, kuri savo bėgimu nusprendusi keisti pasaulį, o savo pavyzdžiu – išlaisvinti žmonių beribį potencialą. Pokalbis – anglų kalba.

Prieš dvejus metus, buvusi kelių inžinierė K.Palten, pavargusi nuo baimės, tvyrančios tarp Islamo ir Vakarų, pasiryžo įveikti beveik du tūkstančius kilometrų bėgte, vienoje iš konservatyviausių musulmoniškų valstybių.

Kasdien nubėgant apie 37 kilometrus ši avantiūra bėgikei užtruko 58-ias dienas, per kurias jai teko susidurti su Irano įvairove. Pradėjusi bėgti nuo Turkijos sienos vakaruose ji bėgo dykumomis ir kalnais, kol pasiekė savo tikslą visai šalia Turkmėnistano.

Tačiau nuostabaus Irano kraštovaizdžio kaina – sunkus fizinis darbas ir sūrus prakaitas kartais svilinantis karštis siekdavo net iki 50 laipsnių celsijaus.

Be abejo, tokia iniciatyva atkreipė ir iraniečių dėmesį. Dėl konservatyvios šalies padiktuotos specifinės aprangos vietiniai net spėliodavo, ar sutikta bėgikė – vyras ar moteris. Tiesa, net ir su bėgikės treningais ilgomis rankovėmis K.Palten vis tiek užkliuvo vienam Irano pareigūnui.

Praėjus dvejiems metams nuo šio nuotykio, švedė Kristina mano ne tik paneigusi stereotipus apie Irano gyventojus, bet ir apskritai išmokusi labiau pasitikėti žmonėmis ir iš anksto jų nebijoti.

Apie tai ir įveiktus iššūkius kelyje per Iraną 15min studijoje papasakojo pati K.Palten.

VIDEO: Iraną perbėgusi ultramaratonininkė K.Palten: „Svarbiausia — nebijoti pažvelgti savo baimėms į akis“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius