-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje ūkininkas nuo nekilnojamojo turto vystytojų ginasi savadarbe patranka (nuotraukos)

Kinijoje vienas ūkininkas paskelbė karą jo žemės besigviešiantiems nekilnojamojo turto plėtotojams ir iš vežimaičio bei vamzdžių pasigamino raketomis šaudančią patranką. Ji jau padėjo vyrui apsiginti, antradienį pranešė valstybinė žiniasklaida.
Yang Youde demonstruoja vieną iš savo ginklų.
Yang Youde demonstruoja vieną iš savo ginklų. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Yangas Youde, gyvenantis prie sparčiai besiplečiančio Uhano miesto centrinėje Hubėjaus provincijoje, tvirtina, kad savadarbis ginklas, šaudantis iš fejerverkų pagamintais užtaisais, jau du kartus padėjo apsiginti nuo iškeldinimo brigadų.

„Iššoviau tik jiems virš galvų, norėdamas įbauginti, – ūkininkas pasakojo dienraščiui „China Daily“ apie savo susirėmimus su pareigūnais, pasiųstais išvaryti jo iš nuosavos žemės. – Nenorėjau nieko sužeisti.“

Jo leidžiamos raketos gali nuskrieti daugiau nei 100 metrų ir kurtinamai sprogsta, pridūrė laikraštis, tačiau nenurodė, ar per susirėmimus kas nors buvo sužeistas.

Pyktis dėl nuosavybės konfiskavimo yra viena pagrindinių Kinijoje neramumus skatinančių priežasčių. Daugelis žmonių priverčiami palikti namus ir žemę, o jų vietoje atsiranda įvairiausi objektai: nuo kelių iki prabangių vilų.

Kinas sakė, kad vietos valdžia jam pasiūlė 130 tūkst. juanių (54,9 tūkst. litų) už žemę, kurioje ketinama statyti „departamentų pastatus“. Tuo tarpu ūkininkas reikalauja penkiskart didesnės sumos.

Ne tokių atkaklių jo kaimynų valdose statybų darbai jau prasidėjo.

Iškeldinimo pareigūnai jį pirmąsyk užpuolė vasarį, kai baigėsi Y.Youde sukauptos raketų atsargos, tačiau vietos policija atvyko į pagalbą ūkininkui.

Gegužę jis nuvijo apie 100 pareigūnų, šaudydamas iš susiręsto sargybos bokšto.

Vyriausybė planuoja keisti turto nusavinimo taisykles, tačiau žmogaus teisių aktyvistai tvirtina, kad planuojamų pokyčių nepakaks siekiant išspręsti šią padėtį šalyje galinčią destabilizuoti problemą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius