-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijoje uždraustas animacinis filmas, kai Kinijos prezidentas palygintas su Mike Pūkuotuku

Internete paplito memai, kuriuose Kinijos prezidentas Xi Jinpingas lyginamas su animacinio filmo herojumi Mike Pūkuotuku. Toks žingsnis supykdė Kinijos valdžią, ir ši uždraudė šalyje transliuoti filmą „Christopher Robin“ (liet. Kristoferis Robinas), praneša „The Guardian“.
Mikės Pūkuotuko ir Xi Jinpingo koliažas
Mikės Pūkuotuko ir Xi Jinpingo koliažas

Pasak Holivudo reporterio, Kinijos cenzoriai šalyje uždraudė rodyti šiais metais sukurtą filmą „Christopher Robin“, kurio vienas pagrindinių veikėjų yra Mikė Pūkuotukas.

Kinai pokštavo ir internete sukūrė memų, kuriuose Mikė Pūkuotukas lyginamas su šalies prezidentu Xi Jinpingu. Toks žingsnis nepasirodė linksmas šalies valdžiai.

Kadras iš filmo/„Mikė Pūkuotukas“
Kadras iš filmo/„Mikė Pūkuotukas“

Viskas prasidėjo 2013 m., kai buvo užfiksuota akimirka, kurioje Xi Jinpingas žingsniavo šalia tuometinio JAV prezidento Baracko Obamos. Internautams Xi Jinpingas pasirodė panašus į animacinį herojų Mikę Pūkuotuką, o B.Obama – į tigrą.

2014 m. Kinijos prezidentas buvo užfiksuotas spaudžiantis ranką Japonijos prezidentui Shinzo Abe. Internautai ir šioje nuotraukoje įžvelgė X.Jinpingo panašumą į Mikę, o S.Abe sutapatino su kitu to paties kūrinio personažu – Asilu.

Tokie ir panašūs memai internete pradėjo plisti labai greitai. Kinijos cenzoriai pradėjo trinti vaizdus, išjuokiančius prezidentą. JAV televizijos stotis HBO buvo užblokuota praėjusį mėnesį, kuomet komikas Johnas Oliceris taip pat pokštavo, Mikę Pūkuotuką lygindamas su X.Jinpingu.

Kita galima animacinio filmo uždraudimo priežastis ta, kad šalyje ribojami kino filmai, sukurti užsienio valstybėse. Per metus Kinija kino teatruose leidžia rodyti 34 užsienio filmus.

Tai yra jau antras „Walt Disney“ filmas, kurį Kinija uždraudė šiais metais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius