Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijos teismas nusprendė, kad nekaltybė verta 5 tūkst. dolerių

Kinei, kuri padavė vieną vyrą į teismą dėl jos „teisės į nekaltybę pažeidimo“, suviliojus ją melagingais pažadais, buvo priteista beveik 5 tūkst. dolerių, pranešama trečiadienį.
Moteris
Kinė / „Shutterstock“ nuotr.
Temos: 2 Nekaltybė Kinija

Ta moteris, pavarde Chen (Čen), ir tas vyras susitikinėjo, bet paskui moteris sužinojo, kad jis jau yra vedęs, ir padavė jį į teismą dėl per apgaulę prarastos nekaltybės. Ji kaltino jį apsimetus nevedusiu ir žadėjus ją vesti, pranešė Šanchajaus žiniasklaida.

Teismo atstovas patvirtino bylą ir sprendimą, bet sakė, kad atsakovas verdiktą apskundė.

Ieškovė ir atsakovas susipažino internete 2009 metais, bet susitikinėti pradėjo 2013 metais, o vėliau nuvyko į Singapūrą, kur moteris ir prarado nekaltybę, pranešė interneto žiniasklaidos platforma „The Paper“.

Po to kai tas vyras, pavarde Li, staiga nutraukė visus kontaktus, Chen įsiveržė į jo namus ir rado jį su žmona.

Chen iškėlė bylą, apkaltino jį pažeidus jos teises į nekaltybę bei sveikatą ir pareikalavo daugiau kaip 81 tūkst. dolerių už psichologines kančias, taip pat – 250 dolerių už medicinines išlaidas.

Chen iškėlė bylą, apkaltino jį pažeidus jos teises į nekaltybę bei sveikatą ir pareikalavo daugiau kaip 81 tūkst. dolerių už psichologines kančias, taip pat – 250 dolerių už medicinines išlaidas.

Teismui tas pradinis reikalavimas pasirodė pernelyg didelis, bet nutartyje sakoma, kad „teisė į nekaltybę“ turėtų būti ginama įstatymu, nes tai „moralinė teisė“, susijusi su „seksualine laisve, seksualiniu saugumu ir seksualiniu tyrumu“.

„Teisės į nekaltybę pažeidimas galėtų nulemti žalą žmogaus kūnui, sveikatai, laisvei ir reputacijai ... Už tai turi būti kompensuota“, – nurodė teismas, tačiau nepaaiškino, kaip nustatė tikslią sumą.

Atsakovas teisme nepasirodė, bet per advokatą paneigė, kad turėjo lytinių santykių su Chen.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius