Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Kinijos TV liapsusas: vogtais kadrais iš Holivudo filmo buvo iliustruotas reportažas apie savos karinės aviacijos pasiekimus (video)

Kinijos valstybinė televizija vakarinių naujienų laidoje pademonstravo siužetą su neva dokumentiniais kadrais iš karinių pratybų, kuriose naujasis Kinijos naikintuvas J-10 raketa numuša priešo lėktuvą.
Naujasis Kinijos naikintuvas J-10 priešus naikina ne prasčiau už Holivudo filmų kūrėjus.
Naujasis Kinijos naikintuvas J-10 priešus naikina ne prasčiau už Holivudo filmų kūrėjus. / Kadras iš „YouTube“

Deja, netrukus paaiškėjo apgaulė, nes kai kuriems žiūrovams ši scena pasirodė kažkur jau matyta anksčiau. Interneto tinklaraštininkai greitai išsiaiškino, kad siužete panaudoti kadrai iš klasikinio Holivudo kovinio filmo „Top Gun“ (lietuviškai žinomo kaip „Asai“ arba „Oro gvardija“, 1986 m.), kuriame vaidino karjerą dar tik pradedantis aktorius Tomas Cruise'as.

Kinijos liaudies armijos karinių oro pajėgų pratybų filmuota medžiaga televizijos kanalo CCTV eteryje buvo transliuota sausio 23 dieną. Kai valstybinio televizijos kanalo suktybė buvo demaskuota, šie kadrai nedelsiant buvo pašalinti iš televizijos interneto svetainės, tačiau tinklaraštininkai jau buvo spėję įrašą išplatinti visame pasaulyje.

„The Wall Street Journal“ sumontavo Kinijos televizijos ir filmo „Top Gun“ kadrus greta, kad kiekvienas galėtų juos palyginti pats.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius