Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Klaipėdiečiai galės išbandyti naujausius lietuviškus videožaidimus

Jau šį savaitgalį – Klaipėdoje vyksiantis Baltijos jūros ir Šiaurės šalių animacijos ir videožaidimų festivalis pristatys ne tik naujausius regiono animacinius filmus, bet ir Lietuvoje sukurtus videožaidimus.
Studijos „Nordcurrent“ žaidimo „Cooking fever“ vizualas
Studijos „Nordcurrent“ žaidimo „Cooking fever“ vizualas / „Cooking fever“ vizualas

„Nors Lietuvoje yra tikrai sėkmingai veikiančių videožaidimų kūrėjų, deja, net ir besidomintys nelabai žino apie jų kuriamą produkciją. Tad šį savaitgalį Kultūros fabrike bus puiki galimybė ne tik pamatyti lietuviškus videožaidimus, juos išbandyti, bet ir pabendrauti su jų kūrėjais,“ – pasakojo festivalio vadovė Laura Almantaitė.

Naujausius lietuviškus videožaidimus pristatys net penkios lietuvių videožaidimų kūrimo studijos, tarp kurių tokios studijos kaip On5 ir Nordcurrent ir kitos.

Šeštadienį visuomenei atvirą nemokamą seminarą apie istorijų vizualizavimą, animaciją ir jų pritaikymą videožaidimams skaitys ir žinomas prancūzų videožaidimų ir komiksų profesionalas Jeanas-Lucas Sala. Prancūzų kūrėjas, labai entuziastingai priėmęs kvietimą sudalyvauti šiame renginyje, sakė, kad labai laukia susitikimo su lietuvių kūrėjais ir videožaidimų entuziastais. Jean-Luc Sala yra laimėjęs „Fantasy Award“ (2011), „Breakout Book of the Year“ (2009) bei kitų apdovanojimų.

„Spice invaders“ vizualas/Studijos „On5“ žaidimo „Spice invaders“ vizualas
„Spice invaders“ vizualas/Studijos „On5“ žaidimo „Spice invaders“ vizualas

Vasario 22 dieną patys mažiausi animacinių filmukų žiūrovai taip pat galės tapti animacijos kūrėjais - kartu su lietuviška animacijos studija On5, vaikai turės galimybę kurti stop kadro animaciją.

Daugiau informacijos čia.

Blon.lt nuotr./Video žaidimų ir komiksų profesionalas Jean-Luc Sala
Blon.lt nuotr./Videožaidimų ir komiksų profesionalas Jean-Luc Sala

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius