Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Knygos apie mafiją autorius dėl grasinimų ketina išvykti iš Italijos

Bestseleriu tapusią knygą apie nusikalstamą Italijos organizaciją „Kamora“ parašęs Roberto Saviano pareiškė ketinantis bėgti iš Italijos, nes sužinojo, kad Neapolio regione veikianti mafija planuoja jį nužudyti iki Kalėdų.
Roberto Saviano
Roberto Saviano / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Galvoju apie pasitraukimą. Jie iš manęs atėmė viską, išskyrus įniršį“, – knygos „Gomora“ autorius sakė trečiadienį Italijos televizijai duotame interviu, patvirtindamas ankstesnius žiniasklaidos pranešimus.

R.Saviano sakė dienraščiui „La Repubblica“ ketinantis išvykti iš Italijos „bent jau kuriam laikui... Manau, aš nusipelniau pertraukos“.

Antradienį „La Repubblica“ pranešė, kad Kamoroje didžiausią įtaką turintis ir žiauriais nusikaltimais pagarsėjęs „Kazaliečių“ klanas nusprendė iki Kalėdų nužudyti R.Saviano ir jo asmens sargybinį, nes rašytojo knyga, kurios Italijoje parduota apie 1,2 mln. egzempliorių, „sukėlė didelį triukšmą ir betvarkę“.

Režisieriaus Matteo Garrone sukurta „Gomora“ ekranizacija pelnė antrąjį apdovanojimą gegužę vykusiame Kanų kino festivalyje ir yra nominuota „Oskarui“.

„Noriu gyventi, noriu turėti namus. Noriu įsimylėti ir gerti alų viešoje vietoje, – sakė R.Saviano, kuris jau dvejus metus gyveno saugomas policijos. – Noriu išeiti pasivaikščioti šviečiant saulei ir lyjant, taip pat nesibaimindamas lankyti motiną. Noriu juoktis ir nekalbėti apie save, tarsi būčiau mirtina liga sergantis ligonis“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius