Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ko ieškome „Google“?

Ką turi bendro Sarah Palin, „Facebookas“ ir Euro 2008? Visi jie patenka į sparčiausiai populiarėjusių užklausų paieškų sistemoje „Google“ 2008 m. dešimtuką.
„Google“
„Google“ / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Google“ išpublikavo savo metų „Zeitgeist“ – įrankį, atskleidžiantį, kokios informacijos šiais metais internautai ieškojo dažniausiai.

Didžiojoje Britanijoje į „Google“ paieškų sistemą dažniausiai buvo įvedamas žodis „Facebook“, BBC ir „iPlayer“.

Paskelbtas sąrašas taip pat atskleidžia populiariausius metų įvykius, kuriais tapo Jungtinių Valstijų prezidento rinkimai ir Pekino olimpinės žaidynės.

„Google“ viceprezidentės Marissos Mayer teigimu, dalykai, vienijantys žmones visame pasaulyje, yra didelis domėjimasis socialiniais klausimais ir politika.

„Net keturios iš dešimties populiariausių užklausų šiais metais buvo susijusios su socialiniais klausimais. Tuo tarpu Jungtinių Valstijų prezidento rinkimai sulaukė dėmesio visame pasaulyje“, – oficialiame „Google“ interneto dienoraštyje rašė M.Mayer.

Pasaulio ekonominė krizė turėjo įtakos Didžiosios Britanijos interneto vartotojams: tarp dešimties dažniausiai ieškotų su finansais susijusių užklausų buvo „pinigų taupymo ekspertas“ ir „karšti DB pasiūlymai“.

Tarp populiariausių politikų, apie kuriuos Didžiosios Britanijos interneto vartotojai dažniausiai bandė susirasti informacijos, – šalies premjeras Gordonas Brownas, antroje vietoje atsidūrė Davidas Cameronas. Naujai išrinktas JAV prezidentas Barackas Obama pagal populiarumą internete užima trečią vietą, o jo varžovas Johnas McCainas – septintą.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius