Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Konkursas „Vilnius išranda 2017“ pirmą kartą suburs Lietuvos išradėjus

Jau kovo 31 d. – balandžio 1 d. Vilniuje, „Litexpo“ parodų ir kongresų centre, bursis pirmas ir didžiausias Lietuvoje išradėjų konkursas „Vilnius išranda 2017”. Išradėjai iš Lietuvos kviečiami teikti paraiškas bei registruoti savo išradimus konkurso internetiniame puslapyje iki kovo 15 d.
„Vilnius išranda 2017“
„Vilnius išranda 2017“ / Organizatorių nuotr.

Konkursą organizuojančio Benedikto Gylio paramos fondo atstovų teigimu, neįprasta idėja rengti pirmą tokio masto išradimų konkursą Lietuvoje gimė kelerius metus stebint šalies technologijų rinką ir naujus joje sužimbančius talentus.

„Jau 5 metus domiuosi Lietuvos išradėjų veiklomis. Matydamas dešimtis viešojoje erdvėje pasirodančių įdomių lietuvių sukonstruotų išradimų, nusprendžiau kad juos išvysti vienoje vietoje būtų smalsu tūkstančiams Lietuvos žmonių. Taip pat norėjosi pasiūlyti alternatyvių idėjų, skatinti kūrybingumą ir pristatyti platesnį požiūrį į verslą šiuo metu startuolius kuriančiam jaunimui“, – apie projekto idėją kalba fondo vadovas Benediktas Gylys.

Pasak projekto iniciatoriaus B.Gylio, „Vilnius išranda 2017“ dalyviai varžysis ne tik dėl 21 tūkst. eurų prizinio fondo, bet ir dėl investuotojų dėmesio.

VIDEO: Konkursas "Vilnius išranda 2017"

„Dvi dienas vyksiantis konkurso pristatymas bus atviras kiekvienam vilniečiui ir miesto svečiams, o socialiniuose tinkluose projektu jau domisi tūkstančiai žmonių. Renginyje tikimės sulaukti ir svarbiausių šalies verslo atstovų bei politikų.

Dalyviai turės galimybę betarpiškai bendrauti su potencialiais investuotojais, gauti vertingų patarimų ir sutikti kūrybingų bendraminčių, taigi visus drąsius išradėjus kviečiame paskubėti teikti savo idėjas konkursui“, – teigia Benedikto Gylio paramos fondo vadovas.

Konkursui pateikti ir komisijos atrinkti dalyvių darbai varžysis trijose kategorijose. „Didžiausio išradimo“ titulas atiteks inovatyviausiai idėjai ir jos išradėjui. „Finansiškai perspektyviausiu“ bus paskelbtas išradimas, galintis sparčiausiai išjudinti pardavimų rinką. „Žaliausio išradimo“ nominaciją laimės gamtai draugiškiausią ir labiausiai vartotojų sąmoningumą skatinančią idėją pasiūlęs konkursantas.

Konkurse „Vilnius išranda 2017“ norintys dalyvauti išradėjai savo idėjas siūlyti gali iki kovo 15 d. Komisijos atrinkti dalyviai bus paskelbti kovo 20 d.

Paraiškas teikti ir daugiau apie konkursą sužinoti galima internetinėje svetainėje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius