Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kontaktas su ateiviais veikiausiai turėtų pragaištingų pasekmių žmonijai

Ateiviai iš kitų planetų tikriausiai egzistuoja, tačiau žmonijai derėtų vengti kontaktų su jais, nes tai veikiausiai sukeltų pragaištingų pasekmių, įspėjo garsus britų mokslininkas Stephenas Hawkingas.
Ateiviai
„Tikras iššūkis – įsivaizduoti, kaip ateiviai iš tikrųjų gali atrodyti“, – teigia mokslininkas. / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jeigu ateiviai mus aplankytų, pasekmės būtų panašios, kaip Kolumbui išsilaipinus Amerikoje – vietos čiabuviams tai nesibaigė geruoju“, – teigia šis astrofizikos grandas viename naujame televizijos seriale.

Toje laidoje kalbama apie įsivaizduojamą Visatą ir nežemiškas būtybes, kurios išnaudojusios visus išteklius savo planetoje skraido milžiniškais erdvėlaiviais, ieškodamos kitų kolonizavimui tinkamų pasaulių.

„Tokie toli pažengę ateiviai galbūt taptų klajokliais, ieškančiais bet kokių pasiekiamų planetų, kurias būtų galima užkariauti ir kolonizuoti“, – perspėjo S.Hawkingas.

Tokie toli pažengę ateiviai galbūt taptų klajokliais, ieškančiais bet kokių pasiekiamų planetų, kurias būtų galima užkariauti ir kolonizuoti, perspėjo S.Hawkingas.

Šis žmonijai galimai pragaištingas scenarijus aptariamas naujame televizijos „Discovery Channel“ seriale „Į Visatą su Stephenu Hawkingu“ (Into the Universe with Stephen Hawking), kuris Jungtinėse Valstijos pradėtas transliuoti nuo praeito sekmadienio.

Pasak mokslininko, nežemiškos gyvybės egzistavimo tikimybė tikriausiai labai maža, tačiau Visata labai didelė, todėl mintis, kad gyvybė galėjo atsirasti ne vien Žemėje, jo„matematiškoms smegenims atrodo visiškai racionali“.

„Tikras iššūkis – įsivaizduoti, kaip ateiviai iš tikrųjų gali atrodyti“, – pridūrė jis.

Sekmadienį transliuotoje serijoje buvo rodomi mokslininkų įsivaizduojami į kalmarus panašūs švytintys padarai, kaimenėmis gyvenančios augalėdės būtybės, gebančios prisisiurbti prie stačių uolų, taip pat ryškiai geltoni grobuonys, kurie savo aukas žudo į skorpionų panašiais geluonimis.

Žmonija jau yra mėginusi užmegzti ryšį su nežemiškomis civilizacijomis. 2008 metais JAV Nacionalinė aeronautikos ir kosmoso administracija (NASA) į tolimąjį kosmosą transliavo britų grupės „The Beatles“ dainą „Across the Universe“. Tas signalas galėtų tapti taikos žinia ateiviams, gyvenantiems Šiaurinės žvaigždės regione, tačiau jį pasieks tik 2439 metais.

1972 ir 1973 metais buvo paleisti JAV kosminiai zondai „Pioneer 10“ ir „Pioneer 11“, prie kurių pritvirtintose metalinėse plokštelėse pavaizduoti nuogo vyro ir moters atvaizdai, taip pat simboliai, kurie gali padėti nustatyti Žemės ir Saulės buvimo vietą.

1977 metais paleistuose zonduose „Voyager 1“ ir „Voyager 2“ įtaisytos varinės garso plokštelės su Žemės garsų ir atvaizdų įrašais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius